Evroliga

Obradović napušta Monako? Zamena je već spremna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 16:07
Saša Obradović, stručnjak navodno pred otkazom MN Press
Saša Obradović, stručnjak navodno pred otkazom

Košarkaši Monaka nisu uspeli da se drugu godinu zaredom kvalifikuju na završni turnir Evrolige, pošto su u četvrtfinalnoj seriji sa Fenerbahčeom izgubili sa 2:3 u međusobnim okršajima. Velika očekivanja su bila postavljena za ovu sezonu, i smatralo se da su kneževi predvođeni favoritom u MVP trci, Majkom Džejmsom, u prednosti u odnosu na tursku ekipu. 

Ipak, stvarnost je bila malo drugačija. Šarunas Jasikevičijus je uspeo da preporodi Fener, odvede ga na F4, a sada izgleda da će sa sobom povesti jednu žrtvu. Naime, sve više se šuška da su Saši Obradoviću, strategu Monaka, dani u klubu odbrojani. 

MN Press

Saša Obradović, stručnjak pred potencijalnim otkazom

Kako prenosi Mateo Andreani sa portala "Basketinside360", u Monte Karlu ozbiljno razmišljaju o novom projektu sa drugom glavom. Predvodnik ove ideje, navodi isti izvor, trebalo bi da bude Ćavi Paskval. 

Španski strateg je dugo van Evrolige, s obzirom da je zadnjih nekoliko godina predvodio ostrakizovani Zenit iz Sankt Peterburga. Iako je već bio viđen u redovima Efesa, Predrag Mijatović je prolaskom u plej-oin, i dobrim nastupima u završnici sezone, uspeo da kupi Turke, i omogući sebi da kreira tim za narednu sezonu. 

Bilo kako bilo, ukoliko su tačne informacije kojima raspolažu Italijani, Saša Obradović će se dati u potragu za novim poslom, ali je nesumnjivo da neće morati dugo da ga čeka, sudeći prema uspesima u karijeri, ali i dostignućima sa Monakom u prethodne tri sezone.