Evroliga

Efesova neodumica - Alimpijević ili Paskval: Srpski trener prvi favorit da preuzme evroligaša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2024 22:28
Srpski trener, Dušan Alimpijević Profimedia
Srpski trener, Dušan Alimpijević

Dobar rad Dušana Alimpijevića je primećen širom Evrope, a dodatna potvrda je stigla nakon informacija koje je podelio šanski "Encestando". Naime, srpski trener je prvi favoriz za klupu Anadolu Efesa u narednoj sezoni.

Klub iz Istanbula je neuspešno završio evroligašku sezonu u plej-inu porazom od Virtusa iz Bolonje. Iako su na okupu imali izuzetno dobre igrače, eksperiment sa Erdemom Džanom nije uspeo. Efes ipak planira još jedan eksperiment sa trenerom iz Evrokupa, a ovog puta bi to mogao da bude Dušan Alimpijević.

Uprava turske ekipe je već obavila razgovore sa Ćavijem Paskvalom, ali kako prenose španski mediji, nekadašnji trener Crvene zvezde i Burse je prvi favorit za posao u Efesu.

 

 

Alimpijević je beležio odlične reuzltate sa Bursom gde je igrao finale Evrokupa i bio poražen od Virtusa. Nakon toga je otišao u Bešiktaš, a sa crno-belima je zaustavljen u polufinalu Evrokupa ove godine. Bolji je bio Pariz koji je na kraju i osvojio takmičenje.

Opcija koja se takođe spominje je Vasilis Spanulis koji beleži odlične rezultate sa Peristerijem. Jasno je da Tomislav Mijatović neće ostati na klupi Efesa nakon završetka ove sezone.