Evroliga

Efes slavio protiv Fenerbahčea, Baskonija pobedila u Madridu: Partizan zavisi od Crvene zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2024 22:36
Košarkaš Anadolu Efesa, Šejn Larkin MN Press
Košarkaš Anadolu Efesa, Šejn Larkin

Košarkašima Partizana je ostala samo teoretska šansa da se plasira u plej-in Evrolige. Baskonija i Anadolu Efes su upisali trijumfe, te je crno-belima preostalo jedino da se nadaju da će Crvena zvezda pobediti u poslednjem kolu Efes u gostima. Naravno, izabranici Željka Obradovića će morati da pobede Valensiju bez obzira na ostale rezultate.

Efes je upisao pobedu protiv Fenerbahčea 82:80 i tako ponovo ima pobedu više od Partizana. Gosti su nešto bolje otvorili utakmicu u "Ulker Areni" i na dva minuta do kraja prve deonice imali +8, ali je usledila serija domaćina 10:0 kojom su stigli do prvog vođstva na utakmici. U drugoj četvrtini je ponovo Efes vezanim poenima došao do prenosti, ali je odličnom odbranom i još boljim napadom Fenerbahče završio prvo poluvreme i na pauzu otišao sa +4.

Drugi deo igre je protekao u rezultatskoj klackalici između dva turska kluba. Često su se smenjivali u vođstvu, a prelomni momenti meča dogodili su se u poslednjih 10 minuta. Efes je odlično odbranom postepeno uvećavao prednost i na 95 sekundi do kraja stigao do nedostižnih +7. Imao je Najdžel Hejs Dejvis šut za pobedu u poslednjim sekundama, ali je nažalost promašio.

 

 

Efes je do pobede predvodio Vil Klajburn sa 21 poenom, a pratio ga je Šej Larkin sa 15. Sa druge strane se istakao Skoti Vilbekin sa 15 poena, dok je Marko Gudurić dodao 15.

Baskonija je iznenadili ekipu Real Madrida u prestonici Španije 95:91 i tako obezbedili učešće u plej-inu. Delovalo je da se sprema težak poraz izabranicima Duška Ivanovića, ali su gosti odigrali fantastično drugo poluvreme i na krili Markusa Hauarda prošli u doigravanje.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi je bio upravo Hauard sa 35 poena, dok je Met Kostelo dodao 19. Real Madrid su predvodili Mario Hezonja i Džanan Musa sa 18 odnosno 16 poena.

 

 

Evroliga, 33. kolo

Četvrtak

Crvena zvezda - Olimpijakos 86:89

Monako - Žalgiris 69:66

Alba - Partizan 83:94

Barselona - Makabi 92:89

Valensija - Asvel 69:98

Petak

Fenerbahče - Efes 80:82

Bajern - Panatinaikos 75:82

Armani - Virtus 90:75

Real Madrid - Baskonija 91:95

 

Standings provided by Sofascore