Evroliga

Dobre vesti za "večite": Alba bi mogla da se preseli u Evrokup?

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

01.04.2024 13:25
Trener KK Alba Berlin, Izrael Gonzalez Guliver/AP Photo/Antonio Calanni
Trener KK Alba Berlin, Izrael Gonzalez

Velike promene se spremaju u Evroligi u godinama pred nama, a jedna od mnogih bi mogla da se dogodi već naredne sezone. Naime, Alba bi mogla da ostane bez mesta u elitnom košarkaško takmičenju i da zaigra u Evrokupu, prenosi glavni urednik portala "Eurohoops", Aris Barkas.

Grčki novinar najavljuje kako će šampion Evrokupa sigurno igrati Evroligu naredne sezone. To nije bio slučaj prošle godine kada je Gran Kanarija zbog finansija odustala od učešća. U slučaju da se klub iz Berlina stvarno preseli u Evrokup, a pobednik tog takmičenja zauzme to mesto, postoje sasvim realne šanse da ostatak učesnika ostane nepromenjen u narednoj sezoni.

 

 

Dubai sigurno neće dobiti mesto u elitnom takmičenju, dok je već poznato kako čelnici Evrolige žele da vide Pariz i London Lajonse u takmičenju. Francuski tim će upravo kroz Evrokup moći da se plasira u elitu, dok je Lajonsi morati da sačekaju narednu godinu za novu šansu. Pariz u finalu čeka protivnika, a majstoricu polufinala će 3. aprila odigrati Burg i Bešiktaš koji predvodi Dušan Alimpijević.

Za sada je jedno sigurno, šampion AdmiralBet ABA lige će i naredne godine učestvovati u Evroligi.