Evroliga

Beograd u redu za Fajnal-for Evrolige: Posle FIBA Lige šampiona možda i Evroliga dobije epilog u Srbiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2024 18:12
beogradska "Štark arena", potencijalno poprište ključnih mečeva za evropsku titulu u košarci Guliver
beogradska "Štark arena", potencijalno poprište ključnih mečeva za evropsku titulu u košarci

Beograd će ovog proleća organizovati Fajnal-for FIBA Lige šampiona, u periodu 26-28. april, a nije nemoguće da se u glavnom gradu Srbije i našoj "Štark areni" odigraju i ključne bitke još važnijeg i popularnijeg kontinentalnog klupskog takmičenja. Ukoliko prođe kandidatura za domaćinstvo završnog turnira Evrolige

Direktor beogradske Arene, Goran Grbović, izjavio je za Mozzart sport, da je Beograd podneo kandidaturu za jedan od naredna tri završna turnira Evrolige. Uz nadu da će ga dobiti ove, 2025. ili 2026. godine. 

"Mi smo se već prijavili za jedan od naredna tri završna turnira Evrolige, čak i pre nego što se u čitavoj priči pojavio Abu Dabi. Da li ćemo dobiti domaćinstvo, videćemo. Ali ono što je svima jasno u svetu košarke je da je Beograd savršen domaćin koji je otvoren za sve na svetu. Imamo brojne kontakte u svetu košarke", istakao je Grbović. 

Srpska prestonica je već dva puta organizovala F4 Evrolige. Najpre 2018. godine, kada je Real je izašao na kraj sa rivalima i trofej odneo u Madrid, a onda i 2022, kada se na kraju balade radovao Efes iz Istanbula. 

U ovom trenutku je izvesna organizacijha pomenutog F4 turniru FIBA Lige šampiona, na kom će se za pehar boriti Unikaha, Tofaš, Bon, Ludvizburg, Tenerife, Peristeri, Mursija ili Promiteas, ekipe koje se trenutno nalaze u četvrtfinalu.

"Pričali smo sa ljudima iz FIBA oko nekih potpuno drugih stvari, pojavila se tema završnice Lige šampiona. Oni su imali probleme sa Antalijom koja je trebalo da bude domaćin. Lako smo se sve dogovorili, obezbeđeni su i svi uslovi. Setite se samo kakve su ocene bile na dva prethodna Fajnal fora Evrolige koja smo organizovali. Dobili smo čiste desetke, isto će biti i sada sa Ligom šampiona. FIBA je ipak krovna organizacija koja je videla da je Srbija zemlja košarke", zaključio je Grbović.