Evroliga

Željko Obradović: Ključ meča protiv Baskonije je u odbrani od ofanzivnog skoka

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.03.2024 17:02
Trener KK Partizan, Željko Obradović MN Press
Trener KK Partizan, Željko Obradović

Trener košarkaša Partizana, Željko Obradović rekao je uoči meča protiv Baskonije da zna da je to tim koji izvanredno šutira za tri poena i da je ključ meča u odbrani od ofanzivnog skoka.

Partizan u utorak od 20 i 30 časova dočekuje Baskoniju u 30. kolu Evrolige, a dva dana kasnije u istom terminu u Areni gostuje i lider Real.

"Naredne tri utakmice igramo kod nas u Areni, nema putovanja, to je dobra stvar. Znamo koliko su nam te utakmice važne, još uvek imamo šanse da budemo među 10 ekipa. Pokušaćemo s iskustvom iz prve utakmice koje imamo protiv njih da se pripremimo", rekao je Obradović na početku obraćanja novinarima.

 

 

Posebno je apostrofirao dalekometne šuteve ekipe koju sa klupe predvodi Duško Ivanović.

"Znamo da je to tim koji šutira izvanredno za tri poena, sem jednog igrača na poziciji pet, svi ostali su sposobni da šutiraju za tri. Da ne pričamo o Hauardu koji je na jednoj utakmici protiv Barselone šutirao 22 puta za tri poena, sam jedan igrač", dodao je Obradović.

Svestan je trener Partizana da Hauard nije jedini koji često šutira za tri poena.

"Prosek uzetih šuteva Baskonije za tri je preko 30, ponekad ide i preko 40. Ključ utakmice je da ne ubacuju u velikim procentima šuteve za tri poena i da sprečimo ofanzivni skok njihovih visokih igrača koji su izuzetno agresivni", dodao je trener Partizana.

Obradović je na kraju istakao da je Zek Ledej i dalje u Sjedinjenim Američkim Državama posle smrti oca, ali nije decidirano rekao da neće igrati sutra uveče, mada se očekuje da Krilni centar preskoči duel protiv Baskonije.