Evroliga

Žalgiris produžio ugovor sa Amerikancem: Brejdi Manek u ostaje u Kaunasu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2024 22:10
Brejdi Manek ostaje u Žalgirisu barem do kraja sledeće sezone MN Press
Brejdi Manek ostaje u Žalgirisu barem do kraja sledeće sezone

Američki košarkaš Brejdi Manek potpisao je novi ugovor sa Žalgirisom, potvrđeno je na društvenim mrežama litvanskog kluba.

Krilni centar koji će u septembru naputni 26 godina je potpisao takozvani 1+1 ugovor sa ekipom iz Kaunasa. To znači da će on sigurno ostati u ekipi do kraja naredne sezone, a u slučaju da klub bude zadovoljan, moći će da iskoristi opciju i produži ga na još godinu dana. U debitantskoj sezoni Evroligi je za 19 minuta na terenu u proseku imao 7,5 poena i 3,3 skoka uz odličan procenat šuta za tri (42,9 posto).

Manek je svoj košarkaški put započeo na univerzitetu u Oklahomi, a zatim je prešao u ekipu Severne Karoline. U profesionalnoj kariejri je nosio dres Pert Vajldketsa, a zatim i turskog Tofaša pre nego što je stigao u Litvaniju.

Žalgiri u ovoj sezoni i dalje ima šanse za plasman među najboljih 10 ekipa u Evroligi i trenutno zauzimaju 15. poziciju sa 11 pobeda i 17 poraza. Kada je u pitanju litvansko prvenstvo, tim Andree Trinkijera se nalazi na prvom mestu sa skorom 18-2.