Evroliga

Dejan Bodiroga dobio novi četvorogodišni mandat na mestu predsednika Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2024 16:59
Dejan Bodiroga ostaje još četiri godine na čelu Evrolige MN Press
Dejan Bodiroga ostaje još četiri godine na čelu Evrolige

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga dobio je danas novi četvorogodišnji mandat na mestu predsednika Evrolige, saopšteno je na sajtu takmičenja.

Bodiroga (51), je na mesto predsednika Evrolige došao u septembru 2022. godine i odmah je napravio neke bitne promene. Evroliga je ukinula utakmice u vreme FIBA kvalifikacionih prozora, što je doprinelo da igrači iz evroligaških klubova mogu da igraju za reprezentacije.

Osvajač pet zlatnih medalja sa Jugoslavijom (dve svetske i tri evropske) i po jednog srebra (Olimpijske igre) i bronze (EP) dobio je podršku svih članova Borda Evrolige za novi mandat. 

Zajedno sa Bodirogom novi četvorogodišnji mandat dobio je i izvršni direktor Paulius Motiejunas.

"Pod njihovim rukovodstvom, Evroliga je pokrenula ključne inicijative: generisanje većeg interesovanja nego ikada za digitalne platforme i televiziju; postavljanje novog rekorda posećenosti navijača koji pune hale; održavanje redovnih kontakata sa različitim akterima kako bi se došlo do prihvatljivih rešenja za dobrobit košarke; identifikovanje mogućnosti saradnje na novim tržištima van panevropskog ekosistemaZajedno sa Bodirogom novi četvorogodišnji mandat dobio je i izvršni direktor Paulius Motiejunas", stoji na zvaničnom sajtu Evrolige.