Evroliga

Real Madrid naciljao šampiona Evrope: "Kraljevići" žele Lorenza Brauna

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

12.03.2024 14:59
Košarkaš Makabija iz Tel Aviva, Lorenzo Braun bi na leto mogao da napusti izraelski klub Profimedia
Košarkaš Makabija iz Tel Aviva, Lorenzo Braun bi na leto mogao da napusti izraelski klub

Finansijski problemi u Makabiju iz Tel Aviva bi mogli da budu ključan faktor kada je u pitanju ostanak Lorenza Brauna u izraelskom klubu. 

Nakon što se Makabi preselio u Beograd gde igra mečeve u Evroligi pred praznim tribinama, klub je pretrpeo velike finansijske gubitke. Procene su da će Izrealci ostati "kratki" za četiri miliona evra u ovoj sezoni.

Upravo zato postoji velika opasnost od odlaska nekoliko igrača na kraju sezone, a jedna od njih je i najveća zvezda kluba, Lorenzo Braun.

Za njega je zainteresovan Real Madrid jer Serhiju Rodrigezu ističe ugovor na kraju sezone, dok aktuelni šampion Evrope nema previše poverenja u mlado Karlosa Alosena.

 

 

Braun bi tako možda bio idealno rešenje za Madriđane. Uzimajući u obzir da je dobio španski pasoš kako bi zaigrao za reprezentaciju, Amerinakac se ne bi vodio kao stranac. To bi ostavilo mesto više za dovođenje nekog drugog košarkaša koji nema špansko državljanstvo.

Iskusni organizator igre je jedan od najplaćenijih igrača u Evroligi i pitanje je da li će Makabi moći da nastavi da igračima nude iste plate kao i ranije u koliko se ne vrate uskoro u Tel Aviv. Braun će na leto doneti odluku i ponuda Real Madrida bi svakako bila primamljiva.