Evroliga

Ova utakmica mora da se dobije: Partizan gostuje u Milanu i pobeda je imperativ

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2024 14:05
Željko Obradović i Kevin Pantrer MN Press
Željko Obradović i Kevin Pantrer

Košarkaši Partizana trenutno zauzimaju 10. mesto na tabeli Evrolige, a da bi povećali šanse da tu ostani i kad se završi ligaški deo elitnog evropskog takmičenja, crno-beli večeras (20.30) u Milanu moraju da dobiju Olimpiju.

Domaći sastav ima dve pobede manje od srpskog predstavnika, pa bi po toj logici tim trenera Željka Obradovića trebalo da bude favorit, ali u košarci, kao i u sportku generalno, nije uvek sve tako jednostavno.

Trofejni strateg Partizana ima problema sa povređenim igračima jer ne može da računa na Ognjena Jaramaza i Dežjmsa Nanelija, ali prvotimci regionalnog šampiona su mnogo puta do sada pokazali kako mogu da nadomeste izostanak svakog pojedinca.

 

 

"Pričamo o Milanu, ekipi koja je podigla prosek šuteva za tri poena, sa nekih 25 pokušaja, su otišli na 32. Karakteristika njihove igre je da imaju četvorke i petice koje su sposobne da iz pik-end-pop igre uzimaju veliki broj šuteva za tri poena, ali su bitni spolji igrači koji sve kreiraju i svi osim Kajla Hajnsa su sposobni da šutiraju za tri poena.To su neke glavne stvari na koje treba obratiti pažnju, plus sve ono što smo igrali sa njima ovde, gde su u prvoj utakmici bili dominantni i veliki deo utakmice vodili sa 15 razlike, pa smo mi uspeli u završnici da okrenemo utakmicu i da rezultatski to ne bude ni neizvesno", pričuo je uočo večerašnje utakmice trener Željko Obradovićč i dodao:

"To je velika opomena za nas, da igramo protiv izvanrednog tima i znamo da će biti potrebno da odigramo na najvećem mogućem nivou, ako želimo da imamo pozitivan rezultat."

Evroliga, 28. kolo

četvrtak

Efes - Bajern 109:86
Monako - Crvena zvezda 98:90
Makabi - Žalgiris 83:76
Valensija - Barselona 78:88
Real Madrid - Fenerbahče 79:89
Olimpijakos - Virtus 74:69

petak

Panatinaikos - Asvel 20.15
Armani - Partizan 20.30
Baskonija - Alba 20.30

 

Standings provided by Sofascore