Evroliga

Moramo da obratimo pažnju na detalje u odbrani: Željko Obradović zna šta čeka Partizan u Milanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2024 15:07
Željko Obradović, trener KK Partizan MN Press
Željko Obradović, trener KK Partizan

Košarkaši Partizana igraju ovog petka meč 28. kola Evrolige, a u Milano odlaze s ambicijom da protiv Olimpije nastave tamo gde su stali u dobijenom meču s Efesom. Odnosno, dodatno poprave šanse za prolazak u sledeću rundu borbe za titulu kontinentalnog šampiona. 

Naravno, trener Željko Obradović ima u malom prstu sve što je potrebno od informacija za duel sa, dve pozicije, slabije rangiranim domaćinom. I baš zato ceni rivala, bez obzira što njegov tim ima dve pobede više. 

"Milano je ekipa, koja je podigla broj šuteva za tri poena u poslednjih pet utakmica. Karakteristika je da imaju visoke igrače koji šutiraju veliki broj trojki. Svi osim Kajla Hajnsa su sposobni da šutiraju za tri. Potrebno je prisetiti prošle utakmice kod nas, gde su bili dominantni tokom jednog dela meča. Uspeli smo da okrenemo i na kraju pobedimo bez prevelike neizvesnosti. To je velika opomena za nas da moramo da odigramo na najvišem mogućem nivou kako bi imali pozitivan rezultat", dodao je trener Partizana.

 

 

Obradović je istakao da ekipa radi na detaljima uoči meča u Milanu.

"Znamo da je svaka utakmica važna. Razimišljamo o Milanu, očigledno je tim razigran u napadu. U odbrani imamo probleme, ali radili smo na svemu. I kada postižete lake poene, ima prostora za napredak. Moramo da obratimo posebnu pažnju na detalje u odbrani", jasan je trofejni stručnjak. 

U sportu je malo realno imati uvek sve adute na broju, zdrave i prave, pa tako i Obradović ima kadrovskih problema pred gostovanje na severu Italije. 

"Pripremamo se za meč u Milanu. Imamo problem, pošto Ognjen Jaramaz nije sposoban da trenira sa ekipom, dok Džejms Naneli oseća probleme zbog povrede u finalu Kupa, ali pokušava da radi. Odluka o timu koji će putovati će biti doneta sutra pred trening u Areni", rekao je Obradović. 

 

Standings provided by Sofascore