Evroliga

Armani desetkovan pred Partizan: Nekoliko prvotimaca pod upitom, Mirotić takođe neizvestan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2024 17:17
Nikola Mirotić, košarkaš Milana MN Press
Nikola Mirotić, košarkaš Milana

Košarkaši Partizana 8. marta gostuju Milanu u 28. kolu Evrolige, a olakšavajuća okolnost po crno-bele predstavlja činjenica da je nekoliko igrača italijanskog tima neizvesno za taj duel, koji bi lako mogao da odluči sezonu za oba kluba.

Srpski tim sa 13 pobeda i 14 poraza juri mesto u plej-inu, dok je ekipa iz Milana u nešto goroj situaciji (11-16). A, dodatna briga za trenera Etorea Mesinu predstavlja činjenica da su Nikola Mirotić, Šabaz Nejpir, Stefano Tonuti i Diego Fljakadori preskočili susret sa Varezeom u domaćem prvenstvu ove nedelje zbog problema sa povredama.
 

 

 

Za sada nije poznato da li će neko od pomenutih igrača biti spreman za meč sa crno-belima koji se igra u petak u Milanu, a navodno je neizvestan i Aleks Poitres. Podsetimo, Mirotić je proveo dva meseca van terena zbog povrede Ahilove tetive, da bi se na parket vratio krajem januara.

Od tada je odigrao pet mečeva, a poslednje minuta zabeležio je na utakmici protiv Brindisija 11. ferbruara.

"Mirotić će morati da se podvrgne lečenju kako bi povratio izgubljene kilograme i energiju. Nejpir je u subotu počeo ponovo da hoda. Flakadori takođe ne može da igra. Tonut se povredio dok je bio sa reprezentacijom – ponovo mu se upalio ručni zglob”, rekao je nedavno Etore Mesina.

Ukoliko Mirotić ne bude bio na terenu u petak, to će mu biti drugi put ove sezone da je preskočio duel sa Partizanom, koji je u prvom meču u Beogradu slavio rezultatom 82:69.
 

 

Standings provided by Sofascore