Evroliga

Partizan hoće sedmu pobedu u Evroligi: U Arenu stiže Olimpija bez Nikole Mirotića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.12.2023 10:53
Pi Džej Doužer MN Press
Pi Džej Doužer

Košarkaši Partizana večeras u 20.30 časova dočekuju ekipu italijanske Olimpije iz Milana, u utakmici 13. kola Evrolige u kojoj će pokušati da ostvare sedmu pobedu u sezoni.

Trener Željko Obradović izjavio je da je italijanski tim kvalitetan i da će nivo energije odlučiti ko će doći do pobede, a u taboru crno-belih se nadaju i novoj sjajnoj podršci sa tribina.

Milanski klub u Beograd stiže bez najvećeg ovosezonskog pojačanja Nikole Mirotića, koji je letos bio na korak od prelaska u Partizan, ali je u poslednjem trenutku odlučio da ne dođe.

"Kvalitetna ekipa, bez obzira što nedostaju neki igrači. To je tim koji ima igrače, sve osim Hajnsa, sposobne da šutiraju za tri poena. To je mnogo važno kada govorimo o tome kako ćemo da odgovorimo na njihova iskakanja iz bloka", istakao je Obradović i dodao da i on ima kadrovskih problema unutar ekipe:

"Kaminski nije trenirao, sigurno neće biti u timu. Nivo energije biće jako važna stvar, zato treba tražiti svežinu od igrača koji nisu igrali mnogo protiv Monaka. Naravno, tražićemo pomoć i od naših navijača, da nas bodre i da sve bude fer i sportski."

Evroliga, 13. kolo

četvrtak

Alba - Efes 20.00
Panatinaikos - Real Madrid 20.15
Partizan - Olimpija 20.30

petak

Žalgiris - Monako 19.00
Olimpijakos - Bajern 20.15
Barselona - Fenerbahče 20.30
Baskonija - Crvena zvezda 20.30
Virtus - Makabi 20.30
ASVEL - Valensija 21.00

 

Standings provided by Sofascore