Evroliga

Grčki mediji: Partizan želi Ajzeu Kenana

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

27.02.2024 18:56
Ajzea Kenan, košarkaš Olimpijakosa MN Press
Ajzea Kenan, košarkaš Olimpijakosa

Iako tekuća sezona još uvek nije gotova, timovi već prave planove za sledeću. Jedna od tih ekipa je Partizan, koji je već pikirao određena pojačanja za narednu takmičarsku godinu.

Kako prenose mediji iz Grčke, crno-beli su zainteresovani za američkog košarkaša Ajzeu Kenana, koji trenutno brani boje pirejskog Olimpijakosa.

Kenan pokriva obe bekovske pozicije, a ove sezone u Evroligi beleži 12,7 poena, 1,2 skoka i 1,3 asistencije. Po njegovim statistikama jasno se vidi da mu najviše odgovara uloga "skorera", kada ne mora puno da brine o organizaciji napada ili odbrani, već mu je jedini zadatak da zatrpa koš rivala.

Sjajnom beku na leto ističe ugovor, što je još jedan plus za Partizan, ali nema sumnje da će Amerikanac imati nekloliko ponuda na stolu, uključujući i od Olimpijakosa, čije boje brani već dve godine.

Deluje da Partizan ima nameru da se sledećeg leta pojača proverenim evroligaškim igračima, a ne da se kocka sa igračima bez iskustva igranja u elitnom evropskom takmičenju poput Pi Džej Doužera, Frenka Kaminskog ili Bruna Kabokla.

Takođe, pored Kenana u evropskim medijima se u vezu sa crno-belima dovode Vladimir Lučić, Vanja Marinković i Mario Hezonja, ali nema sumnje da je Partizanu najvažnije da produži ugovor sa trenerom ekipe, Željkom Obradovićem, kome takođe na leto ističe ugovor.