Evroliga

U Španiji i Grčkoj vide svoje timove na Fajnal-foru Evrolige: Iz dve države kupljeno najviše karata za završni turnir

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2024 18:20
košarkaška lopta prolazi kroz obruč na meču Evrolige Guliver
košarkaška lopta prolazi kroz obruč na meču Evrolige

Presek prodatih karata za mečeve Fajnal-fora tekuće Evrolige kaže da će na tribinama biti najviše ljubitelja košarke iz Španije, a onda iz Grčke, jer se u te dve zemlje kupovalo najviše ulaznica za događaj, čiji akteri tek treba da budu odlučeni u nokaut rundi elitnog klupskog takmičenja Starog kontinenta. 

U "prevodu", navijači branioca titule Reala i njegovog večitog rivala Barselone u velikom procentu veruju da će ih ponovo gledati na F4. I zato su na vreme obezbedili prilično mesta u dvorani u Berlinu, konkretno 20 procenata. 

Drugi najveći broj ulaznica do sada su kupili Grci, logično, obzirom na to da tamošnji Panatinaikos i Olimpijakos imaju vrlo dobre šanse da se probiju do same završnice borbe za ervropsku titulu i napadnu tron madridskog kluba. 

 

 

Iza Španaca i Grka su Nemci, jer imaju Bajern i Albu za predstavnike, mada ovaj dvojac samo čudom može do F4. Što ne znači da u zemlji aktuelnih svetskih prvaka u konkurenciji reprezentacija ne vole da gledaju najbolje u igri pod obručima. 

Iz Nemačke je dosad kupljeno 15 odsto od ukupnog broja štampanih karata, Turci su nabavili devet odsto ulaznica, Francuzi pet, dok ostalih 35% kupljenih ulaznica odlazi na druge evropske države.

Pitanje je kako će se Srbi snaći za ulaz na mečeve F4, ako se desi da Crvena zvezda i Partizan uću u plej-of, a onda i nađu načina da "upadnu" na turnir u nemačkoj prestonici. 

 

Standings provided by Sofascore