Evroliga

Majk Džejms najavio penziju: Sledeći ugovor koji potpišem će verovatno biti poslednji

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

16.02.2024 14:25
Košarkaš Monaka, Majk Džejms MN Press
Košarkaš Monaka, Majk Džejms

Jedan od najboljih igrača u Evroligi, Majk Džejms najavio je kraj karijere. Amerikanac je izjavio kako će naredni ugovor koji potpiše verovatno biti i njegov poslednji jer je nekad umoran od košarke. 

Bek Monaka je u elitnom košarkaškom takmičenju postigao 4.427 poena i ispred njega je ostao samo Vasili Spanulis sa 4.455. Izvesno je da će ga Džejms u naredne dve ili tri utakmice prestići ako nastavi u ovom ritmu da "cepa mrežice". Ipak, nedugo nakon toga, Amerikanac bi mogao i u penziju, jer kako on kaže nekad je umoran košarke.

"Koliko god voleo košarku, nekada se umoram od toga da sam košarkaš, ako to ima ikakvog smisla. Da skratim, moj sledeći ugovor će verovatno biti i moj poslednji. Biće to kraj moje igračke karijere", izjavio je Džejms.

 

 

Džejms će na leto postati slobodan igrač jer mu ističe ugovor sa Monakom. Klub iz Kneževine je već izrazio želju da ga zadrži, ali je sve i dalje otvoreno kada je u pitanju njegova budućnost.

"Imaćemo vremena da pričamo na tu temu. Ne znam kada će se to dogoditi, ali duga je sezona, a mi živimo u istom gradu i ljudi iz kluba znaju kako da dođu do mene", rekao je Amerikanac.

Monako, kao i sve gotovo sve evroligaše, ovog vikenda čeka takmičenje u kupu. "Kneževi" će u četvrtfinalu igrati sa ekipom Le Manša, a trofej brani Asvel.

 

Cup tree provided by Sofascore