Evroliga

Makabi želi da napusti Beograd i vrati se u Tel Aviv: Žele pred svojim navijačima da se bore za Top 10 Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2024 09:06
Košarkaši Makabija iz Tel Aviva MN Press
Košarkaši Makabija iz Tel Aviva

Želja čelnika Makabija iz Tel Aviva je da ovaj klub mečeve Evrolige ponovo igra u Izraelu, umesto u Beogradu i o tome su obavestili rukovodstvo elitnog evropskog takmičena.

Kako prenose tamošnji mediji, u "ponosu Izraela" su zadovoljni gospoprimstvom koje su imali u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić", ali smatraju da su se stekli uslovi za povratak kući.

Tim iz Tel Aviva je ove sezone samo jednu utakmcu Evrolige odigrao na svom terenu, i to onu protiv Partizana, a nakon toga je zbog ratnih dešavanja u tom području morao da promeni lokaciju.

Izbor je pao na Beograd, a Izraelci u ovom trenutku zauzimaju 10. pozicju na tabeli Evroige sa skorom od 13 pobeda i isto toliko poraza.

Upravo zbog toga što se nalaze na korak od plasmana u TOP 10, u redovima Makabija bi želeli da se vrate u Tel Aviv kako bi pred svojim navijačima pokušali da izbore prolazak u eliminacioni deo najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

Izraelski tim naredni meč Evrolige treba da igra 29. februara protiv Albe u Berlinu, a 7. marta je na programu duel 28. kola protiv Žalgirisa u kojem će biti domaćoni.

Ostaje da se vidi da li u Beogradu ili u Tel Avivu.