Evroliga

Još uvek ništa od "A" licence: Evroliga i "večiti" razgovarali o drugim stvarima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.02.2024 16:41
Košarkaška lopta Guliver/NorbertScanella Panoramic
Košarkaška lopta

Čelnici Evrolige sastali su se danas sa predstavnicima Crvene zvezde i Partizana kako bi, između ostalog, razgovarali o dodeli "A" licence u elitnom takmičenju. Ali, prema svemu sudeći, od višegodišnje licence, još uvek, nema ništa...

U saopštenju Evrolige ističe se da je svrha dolaska predsednika i izvršnog direktora Evrolige Dejana Bodiroge i Pauliusa Motijeunasa u prestonicu Srbije, bila "razmena ideja, pregled tekuće sezone i procena buduće saradnje".

"U svetlu nedavnih članaka objavljenih u nekoliko medijskih kuća, Evroliga želi da saopšti: Predsednik Evrolige, gospodin Dejan Bodiroga i izvršni direktor, gospodin Paulius Motiejunas sastali su se sa izvršnim članovima Crvene Zvezde i Partizana u četvrtak, 8. februara tokom njihove posete Beogradu. Svrha oba sastanka bila je razmena ideja, pregled tekuće sezone i procena buduće saradnje. Evroliga želi da zahvali klubovima što su ugostili njegove predstavnike", stoji u saopštenju elitnog takmičenja.

 

 

To znači da će konačna odluka o dodeli A licence, pasti najverovatnije u aprilu, kada će "večiti" saznati da li će i u budućnosti biti deo Evrolige ili ne. Takav scenario može da se izjalovi ukoliko bi Dubai uspeo u svojoj nameri da registruje klub za narednu sezonu. Prema navodima Motijeunasa, šanse za tako nešto su 50 odsto, pa ostaje da se vidi koji bi klub mogao da se nađe "ispod crte" naredne godine.