Evroliga

Igrači Real Madrida najbolji treći mesec uzastopno: Džanan Musa januarski MVP u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.02.2024 17:55
Košarkaš Real Madrida, Džanan Musa Guliver/AP Photo/Darko Vojinovic
Košarkaš Real Madrida, Džanan Musa

Januar mesec je bio izuzetno dobar za košarkaše Real Madrida. Iako je godina započela porazom u El Klasiku od Barselone u okviru Evrolige, "kraljevski klub" je u pobedničkom ritmu završio prvi mesec u 2024. godini. To je omogućilo Džananu Musi da osvoji MVP nagradu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je vodio šampiona Evrope do skora 5-2 u elitnom evropskom takmičenju, a uz to je u proseku beležio 19.9 poena uz indeks 22.1. U svakoj utakmici odigranoj u januaru, Musa je beležio dvocifren broj poena. Definitivno najbolja partija je usledila protiv Anadolu Efesa kada je Real Madrid slavio 130:126 nakon četiri odigrana produžetka. Bivši košarkaš Bruklin Netsa je taj meč završio sa 40 poena i tako postavio rekord kao igrač Real Madrida sa najviše pena u 21. veku.

 

 

Musa je postao MVP meseca po prvi put u svojoj evroligaškoj karijeri. On je takođe i ukupno osmi igrač Real Madrida koji je dobio ovo priznanje. Zanimljivo je da su i prethodna dva meseca nagrade osvajali njegovi aktuelni saigrači. Fakundo Kampaco je bio MVP novembra, dok je Mario Hezonja pokupio priznanje u decembru.

Odlične partije Muse, a i ostatka tima, omogućile su Real Madridu da se nađe na prvom mestu Evrolige sa skorom od 22 pobede i tri poraza. Zanimljivo je da Madriđani imaju čak pet trijumfa više od drugoplasirane Barselone. Gotovo je izvesno da će šampion Evrope krenuti u odbranu trofeja sa prvog mesta u regularnom delu takmičenja.

 

Standings provided by Sofascore