Evroliga

Pobede su obavezne, ako se i dalje sanja prolaz u Top 10 Evrolige: Zvezda dočekuje Barselonu, Partizan gostuje Virtusu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.02.2024 09:46
Nemanja Nedović i Frenk Kaminski na meču Crvena zvezda - Partizan MN Press
Nemanja Nedović i Frenk Kaminski na meču Crvena zvezda - Partizan

Košarkaši Partizana imaju pobedu, a igrači Crvene zvezde tri trijumfa manje od Makabija koji trenutno zauzima 10. poziciju na tabeli Evrolige, a upravo to mesto garantuje prolazak u eliminacioni deo takmičenja.

Naravno da šanse za plasman u plej-in, pa možda čak i u plej-of Evrolige imaju i crno-beli i crveno-beli, ali je potrebno da u narednih 10 kola, koliko je ostalo do kraja ligaškog dela počnu da pobeđuju u kontinuitetu.

Ovog petka dva najbolja srpska tima igraju drugi od dva ovonedeljna evroligaška meča i pobede u tim duelima bi im znatno uvećale šanse da se nađu u doigravanju.

Samo to to neće biti nimalo lako!

 

 

Crvena zvezda je u utorak na svom parketu slavila protiv Valensije, za vikend isto učinila i protiv Partizana u AdmiralBet Aba ligi, a od 20.00 časova na istom mestu igra protiv drugoplasirane Barsleone. Španci jesu favoroti, ali na Malom Kalemegdanu ističu da nema predaje.

“Igramo protiv kvalitetnog protivnika. Znamo koliko je Barselona opasna kao ekipa. Imaju mnogo igrača koji mogu da igraju na najvišem nivou. Zato moramo biti veoma koncentrisani da bismo sledili naš plan da pokušamo da im u oba pravca pravimo probleme. Potrebno je da čitamo igru i da se suprostavimo kao tim, jer oni ima veliki broj kvalitetnih igrača, pa ako se fokusiramo na dva ili tri, uvek može neko da iskoči i zada smrotnosni udarac”, poručio je trener crveno-beloih, Janis Sferopulos.

"Domaći teren" mogli bi da imaju i igrači Partizana protiv Virtusa, jer je i prošle sezone u Bolonji bilo više pristalica crno-belih nego domaćina, ali tim Željka Obradovića mora mnogo da popravi igru. Jer, ono što su pružili protiv Monaka pre dva dana nije bilo dobro.

 

 

"Probaćemo da odigramo na boljem nivou nego što je to bilo protiv Monaka. Pre svega mislim na zagrađivanje koša, jer je Monako dao veliki broj koševa posle ofanzivnih skokova, odnos osvojenih lopti bio je katastrofalan. Na ovom nivou Evrolige, kada vam protivnik uzme 20 lopti više, onda bi to prevedeno na košarkaški jezik trebalo da znači da je lako dobijena utakmica, što je i bilo. Na taj veliki i ogroman broj poseda koji su oni imali više od nas, razlika je bila još i pristojna. To su neke stvari na koje moramo da utičemo, uz veliki respekt prema Virtusu koji igra veoma dobro i odigrao je vrlo dobru utakmicu u Beogradu gde su nas pobedili“, rekao je Obradović.

Neće moći trener Partizana na ovoj utakmici da računa na Uroš Trifunovića kojem je pozlilo na putu od Monaka do Bolonje i sigurno neće biti u kombinaciji za utakmicu.

Evroliga, 25. kolo

četvrtak

Alba – Valensija 66:81
Bajern – Olimpijakos 72:76
Baskonija – Makabi 92:82
Real Madrid – ASVEL 86:79

petak

Efes – Olimpija 18.30
Žalgiris – Panatinaikos 19.00
Crvena zvezda - Barselona 20.00
Monako – Fenerbahče 20.30
Virtus – Partizan 20.30

 

Standings provided by Sofascore