Evroliga

Trener Barselone obazriv pred gostovanje Zvezdi: Znamo šta nas čeka u Areni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.02.2024 21:40
Trener Barselone Rođer Grimau MN Press
Trener Barselone Rođer Grimau

Trener Barselone Rođer Grimau rekao je pre gostovanja Crvenoj zvezdi da će njegov tim imati težak zadatak u Areni, prvenstveno zbog atmosfere, a i činjenice da srpski tim, kao i mnogi drugi, igraju bolje pred svojom publikom.

Crveno-beli će sutra od 20 sati ugostiti "blaugranu" u meču 25. kola Evrolige. Srpski tim je na učinku 10-14, dok Barselona ima 16 pobeda i osam poraza.

“Verujem da će nam svaka utakmica do kraja ligaškog dela biti izuzetno teška, pogotovo ona u Beogradskoj areni gde navijači daju jak vetar u leđa igračima. Crvena zvezda je uvek nošena spektakularnom energijom i tako počinje utakmice”, započeo je Grimau i nastavio:

"Galama u ovakvim dvoranama uvek generiše pozitivan efekat na igrače i pogotovo na domaći sastav, dok za protivnika može da bude zbunjujuća. Igrači svakako dobiju veću motivaciju i energiju, želju za igrom kada je takva energija na tribinama. Znamo da je kalendar takmičenja takav kakav jeste i svaki detalj može da pravi razliku. Energija o kojoj pričamo ne može toliko da poremeti protivnika, koliko može da pogura domaći tim.”
 

Posebno je španski stručnjak pohvalio Miloša Teodosića i Adama Hangu.

“Crvena zvezda ima neke igrače koji su u izuzetnom momentu. Miloš Teodosić ima tu sposobnost da rešava velike utakmice, energija Adama Hange je uvek prisutna, a Zvezda takođe ima igrače koji su sposobni da pogađaju velike šuteve", zaključio je trener Barselone.

Standings provided by Sofascore