Evroliga

Zvezda u Barseloni bez Hange, Lazića i Simonovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.11.2023 14:40
Zvezda u Barseloni bez Hange, Lazića i Simonovića MN Press

Košarkaši Crvene zvezde Merdianbet u petak od 20.30 časova gostuju Barseloni u sedmom kolu Evrolige, ali će u glavni grad Katalonije otputovati bez Adama Hange, Branka Lazića i Marka Simonovića.

"Sa Lazićem idemo dan po dan, bolje se oseća, ali ne i dovoljno da počne da trenira. Isto je sa Hangom i njegovim kolenom. Simonović se oseća bolje, ali odlučili smo da ostane, jer članak nije još na 100 odsto, pa ne želimo da se situacija pogorša, ali spremniji je za igru od prve dvojice", rekao je rener Janis Sferopulos na otvorenom treningu pred put u Španiju.

Katalonci su na pet pobeda i jednom porazu i to onom od Reala sa poenom razlike.

"Uvek se trudimo da pobedimo. Znamo da nas čeka veliki protivnik, sa samo jednim porazom u Evroligi. Igraju kod kuće, dobijali su dobre ekipe, ali imamo naš plan i idemo tamo da se borimo. Ključ će biti da kontrolišemo ritam i loptu. Jedino tako možemo da nametnemo svoj stil igre".

Treba isparirati brzoj košarci Barselone sa mnogo šuteva.

"Dobro šutiraju, trče, imaju odličnu igru u napadu, postižu skoro 87 poena kod kuće. Moramo da igramo dobru odbranu, dobru defanzivnu tranziciju i da ne dozvolimo otvorene šuteve sa distance".

Grčki stručnjak se još uhodava...

"Zadovoljan sam uloženim trudom igrača. Žele da se adaptiraju na moju filozofiju. Imali smo dva treninga, naporno su radili. Bavili smo se konačno i nekim detaljima i igraćemo bolje iz dana u dan, sve bliže mojim zamislima", zaključio je Sferopulos.