Evroliga

Crno-beli u Monaku: Domaćin jeste favorit, ali bili su i mnogi drugi protiv Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.01.2024 11:10
Trener Partizana Željko Obradovć u razgovoru sa igračima MN Press
Trener Partizana Željko Obradovć u razgovoru sa igračima

Košarkaši Partizana moraju što pre da zaborave poraz od Crvene zvezde u AdmiralBet Aba ligi, jer već od 19.00 časova gostuju Monaku u 24. kolu Evrolige i pobeda im je potrebna za očiuvanje nade o plasmanu u plej of.

Domaći sastav trenutno ima 13 pobeda i 10 poraza, dok tim trenera Željka Obradovića ima trijumf manje, a jedan od njih je ostvaren upravo protiv današnjeg rivala u "Štark areni" 89:85 i to nakon produžetka.

 

 

"Svesni smo kvaliteta ekipe Monaka, igrali smo protiv njih, ali idemo sa velikim ambicijama, moramo da odigramo najbolju moguću utakmicu. Znamo koliko su važni svi mečevi u Evroligi, ali ono što je logično, idemo iz utakmice u utakmicu. U ovom trenutku je to Monako sa svim kvalitetima koje imaju. Očekujemo tešku utakmicu, ali moramo imati najveću mogući ambiciju", rekao je trener Partizana, Željko Obradović uoči meča sa Monakom i osvrnuo se na meč iz Beograda.

"Bila je zanimljiva utakmica protiv Monaka i prošle godine i ova koju smo igrali u prvom delu Evrolige. Može da bude različito s obzirom na to da oni imaju mogućnost da igraju sa četiri mala igrača ili sa tri visoka, pa ponekad i sa četiri, gde to koriste u odbrani za preuzimanje. Na te stvari moramo da reagujemo. Imali smo u poslednje utakmici odlične momente, u nekim trenucima loše, tako da su to neke stvari koje su sigurno bitne kada se priča o narednoj utakmici." 

Evroliga, 24. kolo

utorak

Real Madrid - Makabi 106:101
Olimpijakos - Alba 101:87
Bajern - Baskonija 112:109
Crvena zvezda - Valensija 82:64
ASVEL - Fenerbahče 73:63

sreda

Monako - Partizan 19.00
Žalgiris - Efes 19.00
Panatinaikos - Olimpija 20.15
Barselona - Virtus 20.30

 

Standings provided by Sofascore