Evroliga

Erik Mekalum podigao glas: Otkazaću pretplatu Evroligi ako izbace Partizan i Zvezdu, biće odvratno!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 18:58
Američki košarkaš Erik Mekalum MN Press
Američki košarkaš Erik Mekalum

Američki košarkaš Erik Mekalum, smatra da bi Partizan i Crvena zvezda trebalo da dobiju A licencu u Evroligi.

Posle najave ulaska kluba iz Dubaija u Evroligu, status "večitih" u elitnom takmičenju, je, grubo rečeno, na klimavim nogama... Garancije za dugogodišnju licencu ne postoje, a glas protiv eventualnog izbacivanja srpskih klubova, podigao je bivši košarkaš Efesa, Uniksa i Galatasaraja.

Prema rečima Mekaluma, Partizan i Crvena zvezda zaslužuju A licencu. Prevashodno zbog kvaliteta igara koje pružaju u Evroligi, a onda i zbog atmosfere, navijača, tradicije...

"Smatram da obe ekipe zaslužuju A licencu, ali nam je poznato da je jedina garancija osvajanje ABA lige", rekao je Mekalum u razgovoru za "Basket news" i dodao:

"Ako ne zadrže oba srpska tima u Evroligi, protestovaću, otkazaću svoju pretplatu na Evroligu, biće odvratno. Visoko kvalitetna košarka, sjajni navijači, tradicija. Evroliga treba da bude stub i treba da drži timove kao najbolji košarkaški proizvod. Ako je neko konstantno na dnu, ne zaslužuje Evroligu. Treba da naprave promene i da zadrže oba srpska tima. Volim da ih gledam. Blizina, činjenica da se svaka pobeda računa", rekao je između ostalog košarkaš Karšijake.