Evroliga

Povreda ozbiljnija nego što se mislilo: Milutinov van terena i do dva meseca

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

23.01.2024 16:47
Nikola Milutinov i Kostas Papanikolau Guliver/Stefanos Kyriazis
Nikola Milutinov i Kostas Papanikolau

Iako su prvobitne prognoze bile da će Nikola Milutinov odsustvovati najviše mesec dana, dodatni pregledi i snimanja su produžili njegovu pauzu na dva meseca.

Srpski košarkaš je zadobio povredu u derbi utakmici protiv Panatinaikosa. Iskusni centar je nakon toga podvrgnut pregledima koji su otkrili prelom metatarzalne kosti levog stopala. 

Sve ukazuje da će Milutinov odustvovati više od četiri nedelje koliko je prvobitno planirano. Oporavak od ove povrede obično traje do dva meseca. To bi značilo da će biti nedostupan treneru Olimpijakosa, Jorgosu Barcokasu za završnicu grčkog kupa koja je na programu sredinom februara. Takođe, neće moći da bude na raspolaganju Svetislavu Pešiću za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo protiv Gruzije i Finske.

 

 

To nije jedini problem za atinske "crveno-bele". Mustafa Fal je već povređen i njegov povratak se očekuje tek kroz dve ili tri nedelje. To bi značilo da bi Olimpijakos mogao da potraži neko kratkoročno rešenje na tržištu.

Do tada, jedini igrači koji bi eventualno mogli da pokriju poziciju centra su Filip Petrušev i Luk Sikma, ali je gotovo izvesno da će klub iz Pireja pojačati poziciju u reketu.

Olimpijakos se nalazi na šestoj poziciji u Evroligi sa skorom 12-2, dok su u grčkom prvenstvu na drugom mestu. "Crveno-beli" imaju 13 pobeda i dva poraza u nacionalnom šampionatu, a oba neuspeha su došla u mečevima protiv Panatinaikosa.