Evroliga

Dešon Pjer van terena dva meseca: Fenerbahče ekspresno doveo zamenu iz Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 23:14
Dešon Pjer Guliver
Dešon Pjer

Nakon poraza od Žalgirisa, ekipu Fenerbahčea je dočekala još jedna loša vest. Dešon Pjer će zbog povrede odsustvovati od šest do osam nedelja. Turski klub je otkrio da je u pitanju povreda tetive u desnoj nozi. Povreda iskusnog krila predstavlja veliki problem za Fenerbahče jer je Najdžel Hejs Dejvis takođe van terena.

Pod vođstvom Dimitrisa Itudisa i Šarunasa Jasikevičijusa, Pjer je u ovoj sezoni Evrolige u proseku beležio šest poena i 5.2 skoka uz 54.2 posto šuta za dva. 

Kako prenose turski mediji, Fenerbahče je ekspresno reagovao i doveo zamenu za američkog košarkašaka.

 

 

Jednomesečni ugovor sa ekipom iz Istanbula potpisao je Amine Noua. Francuz je ovu sezonu započeo u Hapoel Holonu, ali je vrlo brzo napustio izrael i zaigrao za italijansku Tortonu. Igrajući za oba kluba u FIBA Ligi šampiona, u proseku je beležio 8.3 poena i 4.6 skokova. Za Nouu ovo predstavlja povratak u Evroligu. On je u elitnom košarkaškom takmičenju nastupao u dresu Asvela gde je igrao tri sezone.

Fenerbahče se trenutno nalazi na petoj poziciji u Evroligi sa skorom 13-9. Naredni meč će igrati protiv Virtusa iz Bolonje u "Ulker Areni".

 

Standings provided by Sofascore