Evroliga

Doužer neuspeh pripisuje odbrani: Moramo da naučimo lekciju, ne sme ovaj poraz da nas poremeti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.01.2024 11:53
Doužer neuspeh pripisuje odbrani: Moramo da naučimo lekciju, ne sme ovaj poraz da nas poremeti MN Press

Košarkaši Partizana Mozzart bet nadali su se nastavku uspešne serije protiv Crvene zvezde ove sezone, ali su generalno podbacili. Kako u odbrani, jer su primili 88 poena, tako i u napadu jer su kao procentualno najefikasniji tim Evrolige postigli samo 72 poena.

Pi Džej Doužer je uz Kevina Pantera najviše doprineo ofanzivi, ali smatra da je meč izgubljen zbog defanzive.

"Defanzivno moramo da budemo bolji, jer smo imali dobre odbrambene utakmice i iz toga smo pravili velike stvari u napadu, igrali naše najbolje utakmice. Moramo da vodimo više računa o ovom delu igre. Pokušavali smo da se vratimo i rešimo probleme u hodu, ali kasno. Bila je dobra utakmica, moramo da naučimo lekcije iz svega ovog", istakao je Pi Džej Doužer novinarima.

Američki bek veruje da ovaj poraz neće uticati na crno-bele:

"Ovo je samo jedan meč. Moramo sada da se potrudimo da nas ovaj jedan poraz ne poremeti, da se pretvori u dva, tri".

 

 

Danilo Anđušić je ubacio samo dva poena i smatra da je rival pobedio zahvaljujući većoj energiji.

"Odigrali smo dosta loš meč, pogotovo tih prvih 30 minuta. Prvo poluvreme verujem da nas je koštalo pobede, nismo odigrali kako smo želeli, kako smo pripremali utakmicu i to je razlog poraza. Nismo igrali na način na koji smo želeli, oni su imali više energije i prikazali bolju igru. Idemo dalje, duga je sezona. Verujem da ćemo završi na mestu na kojem želimo da budemo", optimist je Anđušić, a javno je pohvalio i Fredija Gilespija za koga je rekao da je bio "X faktor" u pobedničkom timu.

Košarkaši Partizana u subotu dočekuju Krku u ABA ligi (19.00, TV Arena 1 Premium), u utorak gostuju Fenerbahčeu (18.30), a u petak Baskoniji (20.30) u duplom programu Evrolige.