Evroliga

Real može da bude najveći klub u istoriji Evrolige: Mario Hezonja najavljuje još mnogo trofeja Madriđana u Evropi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 13:45
Real može da bude najveći klub u istoriji Evrolige: Mario Hezonja najavljuje još mnogo trofeja Madriđana u Evropi MN Press

Hrvatski košarkaški reprezentativac, Mario Hezonja (28), proglašen za najboljeg igrača (MVP) Evrolige za decembar, rekao je su svi njegovi planovi vezani isključivo za madriski klub.

I ne samo da vidi sebe kao dugogodišnjeg člana "kraljevskog kluba", već smatra da bi Madriđani mogli da postanu najbolji tim u istoriji Evrolige.

"Ovde uvek želiš da osvojiš sve. Glad za pobedama je uvek prisutna, takav je mentalitet ovde. Uspemo li da zadržamo glavne igrače, mislim da možemo govoriti o najboljoj ekipi u istoriji Evrolige", izjavio je Mario Hezonja za sajt elitnog evropskog takmičenja i dodao:

"Imali smo savršeni mesec, pa je osećaj sjajan i individualno i timski. Pobedili smo u svim utakmicama, a sada je bitno da tu ne stanemo, nego da nastavimo pobednički niz u ovoj godini".

 

 

Međutim, taj je niz prekinut u sredu uveče na gostovanju najvećem rivalu, Barselone, gde je Real Madrid poražen sa 78:83, uz 16 koševa Hezonje.

Ipak, Madriđani su i dalje ubedljivo najbolji tim Evrolige sa 16 pobeda i dva poraza, tako da jedan neuspeh ne može da poremeti i pokvari sve ono dobro što je urađeno u prethodnom periodu.

"S poštovanjem ulazimo u utakmicu sa svakim protivnikom, pa ćemo videti gde ćemo biti kada počne doigravanje, a zatim i F4, ali vam već sada mogu reći da je naš cilj da odbranimo šampionsku ttulu u Berlinu", rekao je Hezonja.

Prvotimac Reala Madrida je ove sezone već upisao 34 nastupa za 2kraljevski klub" i na tim mečevima je postigao 412 koševa za madirdsku ekipu. U septembru je madridska ekipa osvojila Superkup Španije, a vodeća je i u tamošnjem šampionatu, gde je na 16 mečeva ostvarila 15 pobeda.