Evroliga

Košarkaš Real Madrida Mario Hezonja MVP Evrolige za decembar

komentari (0)

Izvor: Tanjug

01.01.2024 16:53
Mario Hezonja Twitter/Real Madrid Basket
Mario Hezonja

Košarkaš Reala Mario Hezonja proglašen je za najkorisnijeg (MVP) igrača Evrolige za decembar, saopšteno je na sajtu takmičenja.

Hrvatski reprezentativac prvi put u karijeri dobio je ovo priznanje, nakon što je predvodio aktuelnog šampiona do maksimalnih  pet pobeda - protiv Olimpijakosa, Panatinaikosa, Bajerna, Crvene zvezde i Partizana.

 

 

Hezonja je prosečno beležio 16 poena i pet skokova, za indeks 17,2 - za 24 minuta na parketu. Ubacio je 18 poena u gostujućoj pobedi nad Olimpijakosom, zatim dva dana kasnije i 19 poena u trijumfu nad Panatinaikosom u Atini, a uspešan niz nastavio je partijama protiv Bajerna, Crvene zvezde i Partizana.

"Njegov učinak je jasan", napomeniula je Evroliga.

Hezonja je prvi put proglašen igračem meseca u Evroligi, takmičenju u kojem učestvuje sedmu sezonu, a ujedno je treći hrvatski košarkaš kojem je to pošlo za rukom posle Ante Tomića (tri puta) i Darija Šarića (jednom).

Real Madrid, koji je na svojoj internet stranici naglasio da se Hezonja posebno istaknuo u pobedama nad Olimpijakosom, Panatinaikosom i Crvenom zvezdom, drugi put ove sezone ima najboljeg igrača meseca. Fakundo Kampaco proglašen je najboljim u novembru.