Evroliga

Kevin Pengos napustio Armani: Sledeća destinacija Španija

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

31.12.2023 18:16
Kevin Pengos u dresu Armanija Guliver/Fabrizio Carabelli
Kevin Pengos u dresu Armanija

Armani iz Milana je zvanično potvrdio da je saradnja sa Kevinom Pengosom završena. Valensija je odmah nakon toga objavila kako je kanadski košarkaš novo pojačanje "slepih miševa".

Iskusni plejmejker je potpisao ugovor sa španskim klubom do kraja sezone, dok će imati opciju da ostane u "La Fonteti" i naredne sezone u slučaju da se dobro pokaže u ovoj.

Pengos je u Armani stigao na leto 2022. godine, nakon kratkog boravka u NBA ligi gde je nosio dres Klivlend Kavalirsa. Ipak, njegov period u Milanu se neće pamtiti po dobrom jer je veći deo proveo van terena usled povreda.

 

 

U drugoj sezoni u italijanskom klubu, Pengos je vrlo brzo ispao iz rotacije Etorea Mesine. Iskusni trener ga je nakon toga odstranio iz ekipe, te je organizator igre trenirao sam odvojeno od ostalih saigrača. Tada je već bilo jasno da ga čeka transfer u neku drugu ekipu.

Kanađanin je ove sezone odigrao 10 utakmica za Armani, pet u italijanskoj ligi i pet u Evroligi. U nacionalnom prvenstvu je u proseku beležio 8.4 poena, dok je u elitnom evropskom takmičenju imao prosek od 7.2 poena.

Kanađanin je svoju profesionalnu karijeru započeo u Gran Kanariji odakle je otišao u Žalgiris. Nakon toga je nosio i dresove Barselone i Zenita pre nego što je otišao u NBA ligu.