Evroliga

Stranci u Makabiju zauzeli stav: Ne vraćamo se u Izrael

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

22.12.2023 21:55
Košarkaš Makabija iz Tel Aviva, Lorenco Braun Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Košarkaš Makabija iz Tel Aviva, Lorenco Braun

Strani igrači u Makabiju iz Tel Aviva zauzeli su stav da neće putovati sa klubom u Izrael na gostovanja protiv Hapoel Haife (23. decembar) i Hapoel Ber Ševe (25. decembar). Odluku su doneli nakon meča sa Crvenom zvezdom (poraz 92:98), gde su strani igrači imali sastanak sa upravom klubu, a zatim i doneli ovu odluku.

Kako izraelski klub svoje utakmice Evrolige igra u Beogradu, nemaju nikakav prihod od ulaznica. Finansijske poteškoće naterale su Makabi da smanji plate svim igračima 15 posto. Svi košarkaši koji nisu izraelske nacionalnosti su pristali na to, pod uslovom da im se to kasnije isplati.  

 

 

Uprava kluba nije mogla da garantuje da će se to dogoditi, te je tako došlo do mimoilaženja u stavovima igrača i menadžmenta. Svi strani igrači izraelske ekipe su tako odlučili da ne putuju na naredna dva gostovanja u okviru nacionalne lige i ostanu u Beogradu.

Makabi će tako gostovati Hapoelu iz Haife i imenjaku iz Ber Ševe bez stranih igrača i na tim utakmicama će igrati samo izraelski košarkaši. To je potvrdio i klub zvaničnim saopštenjem na svom sajtu. U timu za naredna dva meča neće biti Lorenca Brauna, Vejda Boldvina, Bonzija Kolsona, Džoša Niba, Hasiel Rivera, Džejmsa Veba i Antonijusa Klivlenda. Oded Kataš će na raspolaganju imati Džona Dibartolomea, Džejka Koena, Rafi Menka, Omera Majera, Tamira Blata, Romana Sorkina i ostale igrače iz omladinskog tima.