Evroliga

Vređao sudiju po rasnoj osnovi i dobio doživotnu zabranu: Olimpijakos "pod lupom", čeka se reakcija Evrolige!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.12.2023 10:43
Navijači Olimpijakosa Guliver/Stiehl Photography
Navijači Olimpijakosa

Veliki skandal potresa Evroligu i košarkaški klub Olimpijakos. Naime, na utakmici 14. kola elitnog takmičenja između grčkog kluba i Valensije, koja se odigrala sinoć u Pireju, francuski sudija Žozef Bisang prekinuo je meč na 26 sekundi do kraja zbog rasističkih povika sa tribina upućenih njemu.

Bisang, vidno izrevoltiran, posavetovao se sa kolegom Sretenom Radovićem i naložio da se, taj jedan, "navijač" izbaci iz hale, a prema izveštaju iz zapisnika, grčki fan je rekao sudiji: "Je** se crni majmune". Klub je potom, po ubrzanom postupku ukinio sezonsku kartu navijaču, da bi danas otišli korak dalje i zabranili mu ulazak u dvoranu. Zauvek!

Olimpijakos se zatim povodom ispada navijača oglasio preko drušvenih medija i ogradio od njegove reakcije, uz poruku:

"Olimpijakos je uvek protiv svih oblika i akcija rasizma. Iz tog razloga, najoštrije osuđujemo današnji verbalni napad "navijača" našeg tima na jednog od sudija utakmice. Na kraju, saopštavamo da mu se sezonska karta odmah uklanja i da mu je zabranjen ulaz na Stadion mira i prijateljstva. Zauvek."
 

Uprkos izvinjenu, klubu pretu utakmica suspenzije, pa bi naredni meč vrlo verovatno odigrali pred praznim tribinama. 

Što se krajnjeg ishoda tiče, Valensija je pobedila 63:56, uz odličnu partiju Stefana Jovića sa klupe, koji je uz Krisa Džounsa bio najefikasniji u španskom timu sa 12 poena.

Standings provided by Sofascore