Evroliga

Stigla zamena za Itudisa: Šarunas Jasikevičijus u Fenerbahčeu do 2026. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.12.2023 15:19
Košarkaški trener, Šarunas Jasikevičijus Guliver/Rokas Lukosevicius
Košarkaški trener, Šarunas Jasikevičijus

Nije Fenerbahče dugo čekao da postavi novog trenera. Samo dva imena su bila u igri - Andrea Trinkijeri i Šaras Jasikevičijus. Turski klub se odlučio za litvanskog stratega, što su potvrdili na svom zvaničnom sajtu.

On će na klupi zameniti Dimitirisa Itudisa koji je u sredu dobio otkaz usled loših rezultata u Evroligi i turskom prvenstvu. Očekuje se da će novi trener debitovati već u petak kada će u "Ulker Areni" gostovati ekipa Monaka.

 

 

Jasikevičijus je do sada u svojoj trenerskoj karijeri vodio Žalgiris i Barselonu. Sa ekipom iz Kaunasa je priredio pravo iznenađenje kada je 2018. godine izbacio Olimpijakos u četvrtfinalu i otišao na Fajnal For. U polufilanu je poražen upravo od Fenerbahčea, dok je njegov Žalgiris zauzeo treće mesto nakon pobede na moskovskim CSKA. Sa litvanskim klubom je bio i trostruki nacionalni šampiona, dok je dodao i tri kup trofeja.

Epizoda u Barseloni sa druge strane se ne smatra uspešnom iako je i tu nastavio sa osvajanjem titula. Špansku ligu i kup je osvojio po dva puta, ali je izostao glavni trofej odnosno Evroliga.

U Fenerbahčeu će mu prioritet biti upravo elitno evropsko takmičenje gde se istanbulski klub nalazi na 12. poziciji sa šest pobeda i sedam poraza. Kada je u pitanju tursko prvenstvo, Fener ima osam pobeda i tri poraza nakon 11 odigranih kola.