Evroliga

Nikola Kalinić ostao veran Zvezdi: Nikad ne bih prešao u Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.03.2023 19:42
Nikola Kalinić ostao veran Zvezdi: Nikad ne bih prešao u Partizan MN Press

Košarkaš Barselone i reprezentativac Srbije Nikola Kalinić dao je intervju za "Basket News", gde je govorio o bivšem treneru Dejanu Radonjiću i njegovoj situaciji u Panatinaikosu, a osvrnuo se i na učinak "večitih rivala" u Evroligi.

Kalinić je tokom dva mandata u Crvenoj zvezdi imao prilike da sarađuje sa Radonjićem, pa je logično, stao u odbranu bivšeg trenera koji je nedavno optušten iz Panatinaikosa nakon skromnih rezultata u Evroligi ove sezone.

"Nisam uspeo da pratim mnogo njihovih utakmica jer smo igrali u isto vreme. Ali verovatno je to bio nedostatak komunikacije. Njegov sistem i njegov način zahtevaju vreme. Nemojte me pogrešno shvatiti. Panatinaikos mu je verovatno dao dosta vremena. Nekada su mnogo brže menjali trenere. Ali njegov stil i način rada nisu se poklapali sa timom. Možda je jezička barijera bila veća nego što je mogao da podnese kako bi objasnio šta želi od svojih igrača", konstatovao je Kalinić i dodao:

"Drugačije je kada imate 3-4 strana igrača nego kada imate tim pun stranaca. Zaista ga poštujem kao trenera. Mislim da je sjajan. Očigledno mu je lakše da trenira u Srbiji. Mislim da će pokazati da je dobar trener u svom sledećem poslu" smatra bivši član Zvezde.

Prokomentarisao je i učinak Partizana i Crvene zvezde u Evroligi, gde su oba srpska kluba i dalje u igri za plej-of.

"Oni igraju dobro. Crvena zvezda je malo u padu u poslednje vreme, ali ima dobar tim. Počeće da igraju bolje i da se bore za plej-of. Ne znam tačno kako izgleda njihov raspored, ali mislim da će jedan od tih timova, ne oba, ući u plej-of."

Blagu prednost daje Partizanu koji ima 15 pobeda, četiri više od gradskog rivala. 

"Očigledno, Partizan je favorit. Oni rade dobar posao. Oba tima imaju velike budžete i odlične igrače. Partizan je neko vreme bio van terena. Ali sada su se vratili i igraju sjajno. Imaju odlične igrače, trenera i navijače. Oni su na suprotnoj strani Beograda, ali i Zvezda ima sjajne navijače. Izgleda sjajno sada biti košarkaš u Srbiji."

Upitan je da li bi ikada prešao u Partizan, a za Kalinića je stvar jasna:

"Ne. To nije za mene, to nije moj način. Tako je to. Neki momci su to uradili. Znam da se Miroslav Raduljica vratio u Srbiju da igra za Zvezdu, ali ne vidim sebe da to radim", zaključio je Kalinić.