Evroliga

Tolike stvari sam ukrao od Obradovića: Mesina o rivalitetu sa trenerom Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.12.2023 13:17
Etore Mesina i Željko Obradović MN Press
Etore Mesina i Željko Obradović

Košarkaši Partizana večeras od 20:30 u Areni igraju protiv Olimpije iz Milana meč 13. kola Evrolige, a uoči ovog susreta trener italijanskog tima Etore Mesina govorio je o rivalitetu sa Željkom Obradovićem.

Za italijanske medije Mesina je istakao da je Obradović najbolji u Evropi i da je tokom karijere umeo da ukrade neke zamisli od srpskog stručnjaka sa parketa.

"Ukrao sam toliko stvari od Želimira Obradovića, koji je najbolji od svih u Evropi. Uvek je bio veoma kreativan. Smatramo se prijateljima. Rivali? Bizarno rivalstvo. Poslednjih godina moji timovi su često pobeđivali u regularnim utakmicama, ali su njegovi pobeđivali u svim važnijim mečevima i finalima", poručio je Mesina u emisiji "Passa dal BSMT."

Poređenja radi, Obradović i Mesina odmerili su snage čak 28 puta tokom njihovih karijera, a skor u međusobnim duelima je na strani srpskog stručnjaka - 15:13. Italijanski trener dobio je poslednja dva duela protiv "Žoca", pa će biti veoma zanimljivo ko će se radovati večeras u beogradskoj Areni.

 

Standings provided by Sofascore