Evroliga

Četvrta uzastopna pobeda za Ivanovićevu Baskoniju: Ataman "utegao" Panatinaikos

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.11.2023 22:44
Košarkaš Baskonije Markus Hauard na meču protiv Asvela Twitter/Baskonia
Košarkaš Baskonije Markus Hauard na meču protiv Asvela

Baskonija je upisala četvrtu uzastopnu pobedu u Evroligi pod vođstvom Duška Ivanovića. Nakon Partizana, Olimpijakosa i Barselone pao je i ASVEL 88:81. Francuzi su imali prednost od čak 16 poena u jednom trenutku, ali se gosti nisu predavali. Na krilima Markusa Hauarda i Čime Monekea su se postepeno vraćali u meč. Najefikasniji na meču je bio upravo Hauard sa 35 poena, dok je za ASVEL sjajnu partiju imao Majk Skot uz 22 postignuta poena.

Panatinaikos je upisa treću vezanu pobedu u elitnom košarkaškom takmičenju. Ovog puta je u "OAKA Areni" pao Virtus 90:76. Tim Ergina Atamana je sjajno započeo meč pred svojim navijačima i vodio nakon prve deonice. Italijani su pronašli tempo koji im odgovara zaostatak spustili na samo "minus tri" do poluvremena. Usledila je i dobra treća četvrtina gostiju, te su na ulazu u poslednji period imali i vođstvo. Ipak, grčka ekipa je odigrala fantastično poslednju četvrtinu kojom su prelomili meč u svoju korist. Najbolji u pobedničkoj ekipi je ponovo bio Dinos Mitoglu sa 24 poena, dok se u timu Virtusa istakao Marko Belineli sa 20.

 

 

Činilo se da će Barselona lako savladati Valensiju u "Blaugrani" nakon prve deonice koju su dobili 25:16, ali se tim Aleksa Mumbrua vratio u meč pre svega sjajnom odbranom. U naredne dve četvrtine su Kataloncima dozvolili svega 29 poena. U završnici meča je presudio pojedinačni kvalitet koji je bio na strani domaćina. Na kraju pobeda ekipe Rožera Grimaua 74:70. Jan Veseli je predvodio Barselona sa 17 poena, dok su u redovima Valensije najbolji bio Kris Džouns sa 15.

Evroliga, 9. kolo

Četvrtak

Makabi - Fenerbahče 78:73

Olimpijakos - Crvena zvezda 88:83

Olimpija Milano - Efes 92:76

Real Madrid - Monako 91:75

Petak

Žalgiris - Bajern 74:73

Asvel - Baskonija 81:88

Panatinaikos - Virtus 90:76

Barselona - Valensija 74:70

Partizan - Alba 89:74

 

Standings provided by Sofascore