Evroliga

Davidovac pred derbi: Svi mi igramo zbog ovakvih mečeva

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.10.2023 10:30
Davidovac pred derbi: Svi mi igramo zbog ovakvih mečeva MN Press

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac izjavio je danas da očekuje težak meč protiv Partizana u petom kolu Evrolige i dodao da njegovi saigrači imaju veliki motiv protiv crno-belih.

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraće sutra od 18.30 časova u "Štark areni", a domaćin će biti ekipa crno-belih.

"Očekivanja su kao i u svakom derbiju. Biće svakako teška utakmica, svi znamo šta znači derbi, taj meč može da preokrene sezonu. Partizan igra na domaćem terenu i mislim da je to najveća prednost u svakom derbiju", rekao je Davidovac na konferenciji za medije.

On je podsetio da je u karijeri odigrao dosta derbija sa Partizanom.

"Volim te utakmice... Verujem da svi igrači generalno vole te utakmice i atmosferu na njima. Svi mi igramo zbog takvih mečeva, imamo veliku šansu da se pokažemo. Imamo veliki motiv uoči meča sa Partizanom", dodao je košarkaš Crvene zvezde.

Crvena zvezda je pre nekoliko dana smenila trenera, pošto je Duška Ivanovića zamenio Janis Sferopulos.

"Velika je promena smena trenera, ali je malo vremena prošlo od toga da bi nešto više pričali. Posle samo jednog treninga nas je vodio na jednom meču. Imamo dva treninga sa njim uoči duela sa Partizanom. Nismo imali previše vremena da taktiku menjamo iz korena", rekao je Davidovac i dodao da svi košarkaši Crvene zvezde znaju šta znači igrati u velikom derbiju.

On je istakao da će ekipi nedostajati Branko Lazić i Nemanja Nedović, koji će propustiti derbi sa Partizanom zbog povreda.

"Oni su igrači, koji su imali iskustvo sa ovakvim utakmicama. Mnogo bi nam značilo da i oni igraju, ali šta je tu je. Spremamo se mi ostali za taj meč", zaključio je Davidovac.