Evroliga

Španci najavljuju proširenje Evrolige: Svetislav Pešić predvodi tim iz Dubaija?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2023 21:45
Španci najavljuju proširenje Evrolige: Svetislav Pešić predvodi tim iz Dubaija? FIBA

O proširenju Evrolige se govori već duže vreme, a španski mediji su preneli konkretne informacije kako bi to elitno evropsko takmičenje moglo da izgleda naredne sezone.

Liga bi se proširila na 20 ekipa, što bi značilo da bismo imali dva nova kluba. Španski Ensestando prenosi kako bi to mogli da budu Pariz i ekipa iz Dubija. Zanimljivo je i to kako se navodi da bi tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata bio i član ABA lige.

 

 

Novinar Havijer Maestro je naveo kako je trener za evroligaša iz Dubaija već poznat. U pitanju je Svetislav Pešić! Ensestando piše i kako je jedan od ključnih faktora za ulazak kluba iz Dubaija Dejan Kamenjašević koji je sa aktuelnim selektorom Srbije radio u Đironi.

Spominje se i ime Đorđa Đokovića, Novakovog mlađeg brata. On je već nekoliko puta viđen na sastancima lige i navodno bi trebalo da bude deo uprave kluba iz Azije.

Kada je u pitanju Pariz, oni trenutno igraju Evrokup ali nije tajna da je cilj kluba da zaigra u elitnom takmičenju. Kako Evroliga ima u planu da se prošire gradove kao što su Pariz i London jasno je da će prestonici Francuske ići dodatno mesto u slučaju povećanja broja učesnika.

Podsetimo se da su trenutno van lige CSKA, Zenit i Uniks. Moskovski klub ima evroligašku licencu i kad tad će se vratiti u takmičenje. Ipak, ostaje da vidimo kakve će sve promene usledeti do tada.