Evroliga

Obradović nakon trijumfa: Niko se još uvek nije plasirao u plej-of

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2023 00:15
Obradović nakon trijumfa: Niko se još uvek nije plasirao u plej-of MN Press

Košarkaši Partizana ostvarili su veliku pobedu protiv Albe u 26. kolu Evrolige, na kraju je bilo 88:74 i sada se crno-beli nalaze na pragu Top 8 faze u elitnom takmičenju.

Posle meča, Željko Obradović je izjavio:

"Čestitam mojim igračima jer su pobedili bitnu utakmicu pogotovo su bili dobri u trećoj četvrtini koja je i bila ključ pobede", rekao je Željko Obradović.

Partizan je na poluvremenu gubio 44:42, ali je na kraju stigao do pobede.

"Pokušavamo da shvatimo gde smo grešili na poluvremenu i da to ispravimo. Imamo sjajan mladi stručni štab, koji odlično radi svoj posao i čestitam im na tome. Videli smo da moramo da budemo bliže igračima i da ne damo lak šut pa smo igrali fenomenalnu odbranu. Energija iz odbrane ti da poene u napadu pa smo posle pali u četvrtoj četvrtini. Moramo da vratimo film, jer setimo se Albe u prvom kolu Evrolige primili smo 100 poena, a sada 74. To je mnogo realnije u odnosu na prvu utakmicu", objasnio je Obradović.

On je istakao da je ove sezone u Evroligi svaka utakmica bitna.

"I prva protiv Albe je bila bitna kao i svaka, a neko je već napravio komentar kako tabela izgleda i da se niko nije plasirao u plej-of, ali niko nije ni izgubio šanse. Čak i Alba ima šanse, a da ne pričam o ovima od 6. do 14. mesta gde je dve pobede razlike. Za nas je bitna naredna utakmica protiv Splita, koja je već u subotu. Posle nje dolaze dva meča Evrolige u Italiji, a sada koncentracija za Split", dodao je trener Partizana.

Partizan je treću četvrtinu dobio rezultatom 35:9, a prednost "crno-belih" bila je i preko 20 poena.

"Svi su večeras bili dobri, neko sa većim i neko sa manjim učinkom i treba istaći ono što je uradio Aleksa Avramović, bio je izvanredan. Oni moraju da shvate da je potrebna želja ogromna za košarku na ovom nivou. Njihovi igrači su izlazili bez faula iz bloka i šutirali za tri poena. Ako pričamo o izjednačenosti niko ništa ne može da predvidi, razlika, koš razlika. Uvek sam tražio da se ide na koš, ako si u odbrani brani. Možemo da dođemo u situaciju da odlučuje koš razlika i zato je svaki poen bitan", dodao je Obradović.

On je na kraju pohvalio navijače Partizana.

"Moram da se zahvalim ljudima na sjajnom ambijentu i to iz utakmice u utakmicu. Ja ću to ponovo da kažem da mi se ljudi javljaju iz velikog dela Evrope jer je stvar prestiža da se dođe da se gleda Partizan. Partizan je ovo što jeste zbog navijača, a znamo kako ide prodaja karata kada se vratimo u 'Arenu' protiv Olimpijakosa, Reala, Barselone i Panatinakosa. Hvala navijačima jer ja živim trenutke koji su fantastični", zaključio je Obradović.

Trener košarkaša Albe Izrael Gonzalez čestitao je Partizanu na pobedi.

"Odigrali su odlično, pogotovo u drugom poluvremenu i mi smo se tada baš mučili. Izgubili smo fokus, pričali sa sudijama umesto da razmišljamo o stanju na terenu i igramo fokusirano. Mojim igračma čestitam na dobrom prvom poluvremenu, a kada igraš dobro ne smeš da staneš i spustiš ruke jer kada se to desi nije baš dobar znak", rekao je Gonzalez.

Crno-bele očekuju sada tri gostovanja (Split, Virtus, Armani), a potom novi "večiti derbi" u okviru Evrolige.