Evroliga

Obradović pred ključni duel u Evroliigi: Alba ima kvalitet, pozicija na tabeli ništa ne znači

komentari (0)

Izvor: Tanjug

01.03.2023 15:31
Obradović pred ključni duel u Evroliigi: Alba ima kvalitet, pozicija na tabeli ništa ne znači MN Press

Košarkaši Partizana u četvrtak od 21 sati dočekuju ekipu Albe u okviru 26. kola Evrolige. Trener Željko Obradović ističe da njegova ekipa mora neuporedivo bolje da reaguje u odbrani nego u prvoj utakmici sa nemačkim timom.

U prvom ovosezonskom duelu protiv Albe "crno-beli" su u okviru prvog kola Evrolige izgubili u Berlinu sa 100:84.

"Prva utakmica Evrolige je bila baš protiv Albe i još nam je u sećanju koliko smo slabo odigrali, pre svega u odbrani. Osim same važnosti utakmice to bi trebalo da bude dodatni motiv za nas. Da pokažemo da je to bilo loš dan i da sigurno možemo mnogo bolje protiv njih. Odigrali su izvanrednu utakmicu u poslednjem kolu Evrolige. Bez obzira što su poslednji na tabeli, to ništa ne znači, moramo da razmišljamo da imaju kvalitet i zaista mogu veoma dobro da igraju", izjavio je Obradović za klupski sajt.

Istakao je srpski stručnjak da nemački klub ima iskusne igrače i da su popunjeni na svim pozicijama.

"Ritam im daju plejmejkeri koji se menjaju i uvek neko iskoči i odigra veoma dobru utakmicu. Pokriveni su na svim pozicijama, mogu da igraju sa pokretljivim igračima na poziciji pet, a mogu i sa ovim dominantnim igračem od 220 santimetara koji takođe pomaže ekipi. S njim je to druga odbrana i drugi način igre u napadu. Na sve to smo se pripremali i na sve ćemo reagovati neuporedivo bolje nego kod njih u 1. kolu Evrolige", zaključio je Obradović.

Kapiten Partizana Kevin Panter izjavio je da pozicija Albe na tabeli Evrolige nije pokazatelj kakav je to tim.

"Oni će doći spremni da odigraju dobru utakmicu. Njihov učinak na tabeli ne svedoči o tome koliko su dobar tim. Moramo na meč doći spremni za sve što su pripremili. Alba nas je ubedljivo savladala u prvom meču sezone, tako da će nam to sigurno biti dodatna motivacija. U prošlom kolu su pobedili u Beogradu i sada se vraćaju sa željom da ponove taj uspeh. Ponavljam, moramo biti spremni", istakao je Panter.

Evroliga, 26. kolo

Četvrtak

Barselona - Žalgiris 19.00
Bajern - Crvena zvezda 19.00
Panatinaikos - Anadolu Efes 20.00
Monako - Makabi TA 21.00
Partizan - Alba 21.00

Petak

Fenerbahče - Virtus Bolonja 18.45
Lion - Real Madrid 20.00
Baskonija - Valensija 20.30
Milano - Olimpijakos 20.30