Evroliga

Obradović jedva smogao snage da analizira poraz: Igrati bez centra 13 minuta? To je u košarci život...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2023 23:27
Obradović jedva smogao snage da analizira poraz: Igrati bez centra 13 minuta? To je u košarci život... MN Press

Duplo kolo Evrolige završilo se neslavno po Partizan. Poraz od Barselone nije bio lak, ali se ne može porediti sa ovim iz Pireja... U spektakularnoj utakmici Olimpijakos je uspeo da smogne snage i prebrodi deficit od 14 poena iz treće četvrtine, a onda na krilima dobrih procenata šuta sa linije za slobodna bacanja (33/36) zabeleži drugu pobedu u takmičenju. I to tek nakon produžetka, koji je Beograđanima doneo Džejms Naneli trojkom u finišu regularnog toka. Na kraju, pobeda grčkog velikana 98:94.

Nakon susreta Željko Obradović je analizirao meč i podvukao detalje koje su odlučile utakmicu. A, tu su bez sumnje izostanci Alena Smailagića i Frenka Kaminskog u ključnim trenucima, kada su morali da izađu sa terena zbog problema sa ličnim greškama. Kada se podvuče crta, Partizan je 13 minuta parirao rosteru visokih igrača Olimpijakosa. Što je prema rečima trenera Partizana "u košarci, život..."

"Ako igrate produžetak, a igrate utakmicu kao mi večeras, naravno da ćete misliti da imate mogućnost da pobedimo... Mislim da smo propustili veliku šansu da pobedimo ovde. Čestitam Olimpijakosu. Prvo poluvreme je bilo problem, tu smo imali dosta izgubljenih lopti, a i Olimpijakos je imao mnogo skokova. Iako smo imali dobar rezultat, gubili smo samo šest poena. Tako da... Srećan sam zbog reakcije svog tima u drugom poluvremenu, samo, recimo da neke odluke koje smo uzeli, bile su loše i zato mislim da smo izgubili utakmicu. Druga tačka utakmice jeste da smo igrlai bez oba centra, bez Kaminskog i Smailagića, dosta minuta. To je bio najveći problem za nas", rekao je Obradović i dodao:

"Dosta krucijalnih momenata je odlučilo utakmicu, ako igrate dobro i imate dva centra koja imaju odčine utakmice, a oni izađu zbog faulova... Ako pogledate statistiku, igrali su zajedno 32 minuta. Igrali smo osam minuta bez visokog čoveka i pet minuta u produžetku, znači 13 minuta smo bili bez velikog čoveka. To je u košarci život."

Potom je upitan i o tome što je Olimpijakos Partizanu za 20 minuta postigao skoro pa isti broj poena kao Milanu za 40 nedavno.

"Objasnio sam šta je prema mom mišljenju problem u prvom poluvremenu. Dali su im lake poene u tranzicji posle grešaka u napadu i iskoristili su dosta šansi posle skokova u napadu, sve je tu. Zbog toga su postigli toliki broj poena, a zašto su postigli samo 10 u 3/4, kontrolisali smo sve. Bilo je drugačije. Košarkaška utakmica je dosta stvari, ako kontrolišete defanzivu, imaćete dobar napad. To je poenta, promenili smo u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno", zaključio je Obradović.

Posle četiri kola u Evroligi, Partizan ima učinak 1-3 i naredni meč na međunarodnoj sceni odigraće protiv Crvene zvezde 30. oktobra, dok će prethodno odmeriti snage sa Megom u AdmiralBet ABA ligi 23, uz direktan prenos na Areni sport.