Evroliga

Parižani u Evroligi od naredne sezone: Francuzi dobili garanciju od čelnika takmičenja?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2023 18:04
Parižani u Evroligi od naredne sezone: Francuzi dobili garanciju od čelnika takmičenja? Guliver/NorbertScanella Panoramic

Već dugo se "šuška" o proširenju Evrolige i novom formatu takmičenja, prema kom bismo po uzoru na NBA, imali dve konfrenecije kao garanciju za još interesantiju sezonu. Naime, navodno je i u opticaju je da se liga proširi i do Dubaija, što je za sada ipak malo verovatno. Ali ono što jeste, bar po navodima nemačkih medija, da ćemo od sledeće godine imati klub iz Pariza u Evroligi.

Želja bivšeg čelnika elitnog takmičenja Đorđija Bartolomeua bila je da se Evroliga proširi ka Zapadu, prvenstveno na Pariz i London, a prema svemu sudeći ni novo rukovodstvo na čelu sa Dejanom Bodirogom nema ništa protiv te ideje. Na tu temu nemački novinar Rubert Fabig je na svom drušvenom profilu objavio nova saznanja, a ona govore da će ekipa iz Pariza već od sledeće sezone igrati u Evroligi.

"Pariz je dobio usmenu saglasnost iz Evrolige da se priključi ovom takmičenju već sledeće sezone", napisao je Nemac.
 

 

 

Inače, Parižani bi plasman u Evroligu mogli da izbore i bez nekih većih administrativnih odluka, pošto su odlično startovali takmičenje u Evrokupu. A, ako osvoje pomenuto takmičenje, kartu za viši rang bi mogli da dobiju i preko parketa. Ali, i da im sezona pođe po zlu, "pomoć prijatelja" iz Evrolige je tu. Samo ostaje da se vidi hoće li Parižani biti dodatak u elitnom rangu, ili će svoje mesto među najbojim klubovima na Kontinentu dobiti nauštrb nekog drugog tima.