Evroliga

Zvezda je klub moje mladosti i odrastanja: Obradović ne zaboravlja odakle je potekao

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.10.2023 23:15
Zvezda je klub moje mladosti i odrastanja: Obradović ne zaboravlja odakle je potekao MN Press

Trener košarkaša Monaka Saša Obradović rekao je posle pobede Monaka nad Crvenom zvezdom (82:76) da njegov bivši klub ima novi tim za koji je potrebno strpljenje.

Obradović je na početku konferencije za medije istakao da je njegova ekipa zasluženo pobedila. "Mislim da smo zaslužili da pobedimo u ovoj fizički izuzetno zahtevnoj utakmici. Prvo poluvreme nije bilo dovoljno dobro. U drugom poluvremenu preuzeli smo kontrolu nad utakmicom i na kraju prelomili meč, imali smo i pet skokova više, a u ovakvim mečevima svaka sitnica može da presudi. Majk Džejms je u finišu preuzeo lidersku ulogu i mnogo nam pomogao da ostvarimo cilj", rekao je Obradović.

On je prokomentarisao činjenicu da se u Areni sinoć i večeras skupilo skoro 40 hiljada ljudi. "Ovo je bio još jedan praznik košarke, obe utakmice su dokazale koliko se u Srbiji voli košarka. Loše su startovali i jedni i drugi, ali sezona je duga i sigurno da obe ekipe mogu da beleže bolje rezultate. Partizan je prošle godine krenuo loše, pa je na kraju bio na korak od plasmana na Fajnal for", dodao je Obradović.

Na kraju je pričao i tome koliko mu je emotivno da igra protiv bivšeg kluba. "Meni stvarno nije lako da igram protiv Zvezde. To je ekipa moje mladosti i odrastanja. Uvek su mi pomešane emocije. Zvezda ima novu ekipu i sigurno je da će biti sve bolja kako vreme bude prolazilo. Najvažnije je imati strpljenje, a to kod nas često nije slučaj", zaključio je Obradović, koji je prve košarkaške korake napravio upravo u Crvenoj zvezdi 1987. godine.