Evroliga

Makabi ostao bez gasa u Valensiji: Šengelija razbio Albu i istakao kandidaturu za MVP igrača kola Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2023 22:47
Makabi ostao bez gasa u Valensiji: Šengelija razbio Albu i istakao kandidaturu za MVP igrača kola Evrolige Guliver/WolfgangxFehrmann

Pored susreta Crvene zvezde i Monaka u Beogradu, gde je srpski tim zahvaljujući jako lošoj igri u poslednjoj četvrtini, doživeo drugi poraz u Evroligi. Današnji program 3. kola ovog takmičenja doneo nam je još dve utakmice, u kojoj su pobede zabeležile ekipe Virtusa i Valensije.

Španski tim je na svom terenu savladao Makabi iz Tel Aviva (75:68). Na krilima odlične timske igre Valensija je zabeležila treću pobedu u takmičenju, a trijumf pred svojim navijačima potpisala je u poslednja dva minuta, zlatnim poenima Dejvisa i Inglsa sa penala.

 

 

U trećoj utakmici večeri, Virtus je u Bolonji opravdao ulogu favorita protiv Albe (87:76), koja je upisala treći poraz u takmičenju. Ključ pobede italijanskog tima leži u sjajnoj košarkaškoj predstavi Tornika Šengelije. Momak iz Gruzije bio je nerešiva enigma za nemački tim tokom čitavog susreta. Iz igre je ubacio čak 82 odsto šuteva, a meč je završio sa 26 poena, četiri skoka i tri asistencije. Takođe imao je i 32 indeksna poena, pa mu se verovatno i smeši MVP titula za igrača kola Evrolige ove nedelje.

Evroliga, treće kolo,

Utorak

Partizan - Barselona 83:92
Fenerbahče - Panatinaikos 19.15
Anadolu Efes - Asvel Lion 19.30
Baskonija - Bajern 68:76
Milano - Olimpijakos 65:53
Real Madrid - Žalgiris 93:79

Sreda

Crvena zvezda - Monako 76:82
Valensija - Makabi TA 75:66
Virtus - Alba 87:76

 

Standings provided by Sofascore