Evroliga

Obradović se okrenuo duelu u Atini: Protiv Olimpijakosa mora da se igra svih 40 minuta

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.10.2023 13:40
Obradović se okrenuo duelu u Atini: Protiv Olimpijakosa mora da se igra svih 40 minuta MN Press

Košarkaši Partizana su poraženi na debiju u "Štark Areni" ove sezone u Evrioligi. Barselona je odolela i pritisku crno-belih i onog sa tribina, pobedila 92:83 i samo potvrdila ono što trener Željko Obradović priča večć mesec dana - potrebno je još vremena da se novi igrači uklope, da imaju konstantu u igri 40 minuta.

Dupli program ove nedelje u Evroligi vodi ih već sutra u Atinu gde ih čeka pojačani Olimpijakos koji je poražen od Olimpije u Milanu.

"Olimpijakos je tim koji je napravljen da se bori za F4. Prošle godine su igrali veliko finale, malo im je falilo da postanu prvaci Evrope. Igrali su izvanrednu košarku. Ove godine su na početku sezone imali problema sa povređenim igračima i u tom ritmu se negde sada nalaze. Međutim, u njihovoj dvorani će to biti veoma teško. To je ekipa koja ima ogromno iskustvo, godinama igraju zajedno, isti je trener, doveli su igrače koji su izvanredni da popune praznine koje su ostale odlaskom nosilaca igre", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Partizan u Atini ne sme da ima "prazan hod" kao protiv Katalonaca.

"Protiv Olimpijakosa nas očekuje zahtevna utakmica u svakom smislu. Ono što je bilo evidentno na utakmici sa Barselonom je da ako želiš da igraš dobro u Evroligi, moraš da igraš 40 minuta u velikoj koncentraciji. Te sitne stvari ne smeju da se događaju, propusti tipa da se uzimaju šutevi u ranoj fazi nada, da se ne zagradi koš...".

 

 

Očekuje isksuni strateg reakciju košarkaša Partizana kao i posle poraza od Makabija.

"Nemamo mi mnogo vremena ni da patimo, ni da se radujemo. Ovaj ritam takmičenja je takav. Kad budemo došli napravićemo video, pokazaćemo neke stvari iz sinoćnje utakmice, uraditi analizu veoma kratko. Posle toga trening da probamo da postavimo utakmicu. Igrači su, pretpostavljam, veoma svesni kako smo igrali sinoć, tako da naravno očekujem reakciju".

On je ponovio da Mateuš Ponitka ima problema sa povredom ramena.

"Ponitka ide danas na snimanje da se vidi o čemu se radi. To je jedina istina u vezi Ponitke i svih ostalih igrača. Alen Smailagić je dan pred utakmicu sa Barselonom iskrenuo zglob, strašno ga je zabolelo i posle 10 minuta je napustio trening. Fizioterapeuti su uradili sve da ga osposobe. Naravno bila je njegova ogromna želja da pomogne timu. To su jedine dve stvari o kojima sam pričao", istakao je Obradović.

Evroliga, 4. kolo

Četvrtak

Fenerbahče - Asvel Lion 19.45
Olimpijakos - Partizan 20.15
Baskonija - Žalgiris 20.30
Real Madrid - Olimpija Milano 20.45

Petak

Monako - Alba Berlin 19.00
Anadolu efes - Valensija 19.30
Panatinaikos - Makabi TA 20.15
Barselona - Bajern 20.30
Virtus - Crvena zvezda 20.30

 

Standings provided by Sofascore