Evroliga

Evroliga odložila utakmice izraelskih klubova: Makabi prvi tražio da se ne igra košarka

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.10.2023 14:11
Evroliga odložila utakmice izraelskih klubova: Makabi prvi tražio da se ne igra košarka Guliver/Imago Sports

Makabi iz Tel Aviva zatražio je od Evrolige odlaganje utakmice protiv Milana, a takmičenje je izašlo u susret Izraelcima.

Utakmica drugog kola košarkaške Evrolige između Armanija i Makabija, koja je trebalo da bude odigrana 12. oktobra u Milanu, otkazana je posle terorističkih napada i početka oružanog sukoba u Izraelu, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja.

U saopštenju se navodi da je otkazan i meč drugog kola Evrokupa između Hapoela i Vulvsa, koji je trebalo da bude odigran 11. oktobra u Tel Avivu.

"Evroliga prati situaciju i proceniće sa ugroženim klubovima najbolje moguće opcije za odigravanje utakmica na osnovu raspoloživih datuma. Dodatne informacije će biti objavljene kada budu dostupne", navodi se u saopštenju Evrolige.

"Evroliga ponavlja da je protiv svih vrsta nasilja i da se zalaže za mir, a nastaviće da koristi svoj autoritet za promovisanje poštovanje, inkluziju i različitost, vrednosti koje su osnova naše organizacije i klubova. Evroliga želi da izrazi naše najdublje saučešće porodicama nastradalih i svima koji su pogođeni ovom tragedijom", zaključuje se u saopštenju Evrolige.

U Izraelu je na snazi ratno stanje nakon jučerašnjeg masovnog raketnog napada iz Pojasa Gaze i upada Palestinaca na teritoriju Izraela. Na obe strane stotine mrtvih i hiljade ranjenih.