Evroliga

Olimpijakos posle produžetka slomio Panatinaikos, Miltinov stavio Lesora na "poster"

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

06.10.2023 22:27
Olimpijakos posle produžetka slomio Panatinaikos, Miltinov stavio Lesora na "poster" Profimedia

Tek je prvo kolo, a mi već imamo kandidata za utakmicu sezone. OAKA dvorana je bila puna, novi tim Panatinaikos dočekao je "večitog" rivala Olimpijakos, ali su crveno-beli na kraju, posle produžetka, objasnili protivnicima da se ne postaje kandidat za titulu preko noći - 78:88 (22:23, 21:13, 16:16, 15:22, 4:14).

Iako je posle tri deonice PAO bio znatno bliži pobedi, sastav koji sa klupe predvodi Jorgos Barcokas nije se predavao i na kraju uspeo da izbori produžetak. A mogli su crveno-beli i do pobede. Matijas Lesor je u svom stilu, na 20 sekudni do kraja, loptu umesto Marijusu Grigonisu bacio u aut, te je "Oli" imao napad za pobedu, ali je Tomas Volkap posle prodora jače nego što treba naslonio loptu na tablu i ona nije prošla kroz obruč. Na satu je ostalo nešto više od pet sekudni, loptu je u ruke uzeo Kostas Slukas, ali je njegov pokušaj za tri bio neuspešan.

A onda, dominacija u dodatnih pet minuta. Nije PAO znao šta ga je snašlo. Nizale su se greške, dok je na drugoj strani Olimpijakos zatrpavao koš "zelenih" preko Nikole Milutova i Najdžela Vilijams-Gosa, da bi na kraju razlika bila i dvocifrena.

 

 

Najefikasniji u redovima pobednika bili su Volkap i Alek Piters sa po 17 poena, Gos je dodao 16, a Milutinov 15 poena, dok je Ajzea Kenan brojao do 14.

Na drugoj strani Slukas je imao 20 poena, pratio ga je Grigonis sa 17, dok je Huančo Ernangomez stao na 13. Bivši igrač Partizana, Matijas Lesor, ostvario je dabl-dabl učinako od po 10 poena i skokova, dok je prošlosezonski as Crvene zvzede, Luka Vildoza imao pet poena i četiri asistencije.

Evroliga, 1. kolo

Petak

Fenerbahče - Armani 85:82
PAO - Olimpijakos 78:88pp
Baskonija - Real Madrid 77:79
Valensija - Monako 70:63

Standings provided by Sofascore