Evroliga

Jedna lasta ne čini proleće: Partizanu nedovoljan Avramović za eskiviranje poraza od Makabija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2023 22:14
Jedna lasta ne čini proleće: Partizanu nedovoljan Avramović za eskiviranje poraza od Makabija MN Press

Makabi važi za vrlo negostoljubivog domaćina, što su na svojoj koži osetili mnogi klubovi iz Evrolige poslednjih godina, pa opet je Partizan očekivao i najavljivao više od sebe u meču prvog kola elitnog košarkaškog takmičenja. U realnosti su stvari izgledale potpuno drugačije, pa crno-beli imaju o čemu da razmišljaju i na čemu da rade posle večerašnjih 96:81.

Ne zbog negativnog ishoda, čak ni zbog dvocifrene razlike, jer su obe stvari sastavni deo sporta, već zbog činjenice da u Izraelu nisu došli do svoje igre. Baš kao na početku prošle, povratničke sezone u EL, kada su ubedljivo izgubili duel sa Albom u njenom Berlinu, s tim što se "grobari" nadaju da ovog puta neće biti nanizana tri poraza pre željenog veleobrta. 

Sve ovo ne odnosi se na Aleksu Avramovića i njegovih 24 poena, od čega je čak 20 ubacio u prvom poluvremenu, jer je dobar deo utakmice sam udarao na "žute", što u napadu što u defanzivi, gde je na mahove uspevao da zaustavi Lorenca Brauna, za čiju košarku osvajač poslednje AdmiralBet ABA lige nije nikako pronalazio protivlek.

Makabi je već u prvoj četvrtini stekao dvocifrenu prednost (27:16), ne ispuštajući je do kraja susreta. Efektni šutevi Smailagića, povremena "javljanja" Pantera, Ledeja, Nanelija... nisu predstavljali značajniju prepreku za izraelski tim. "Parni valjak" mu se sam "nameštao" brojnim promašajima, ne samo iz teških već i iz vrlo dobrih pozicija. 

Partizan nije uspeo da iskoristi čak ni to što je rival drugo poluvreme počeo sa pet propuštenih napada u nizu, spuštanje razlike na devet poena u više navrata bilo je preslabo svetlo na kraju tunela, jer se Makabi svaki put prestrojavao i nastavljao tamo gde je stao. Do zasluženog trijumfa. 

Braun je sa 22 poena (osam asistencija) bio najefikasniji u pobedničkom timu, Sorkin i Nibo su dodali po 14, dok je Kolson brojao do 12. U timu Partizana daleko iza Avramovića (24, uz šut 8/9 za dva poena) na listi strelaca smestili su se Panter (11, 1/5 za tri) i Doužer (11), Smailagić (10) i Jaramaz (10).

Prilika za popravni dolazi vrlo brzo, jer Obradovićevi puleni već 12. oktobra idu u Lion, na noge Asvelu, koji je večeras izgubio od Crvene zvezde.