Evroliga

Avramović: Mnogo je teže odbraniti, nego osvojiti trofej ABA lige

komentari (0)

Izvor: Tanjug

27.09.2023 19:45
Avramović: Mnogo je teže odbraniti, nego osvojiti trofej ABA lige MN Press

Aleksa Avramović veruje da će Partizan Mozzart bet ostvariti ambicije ali i da će konkurencija biti veoma velika. Na "Media Day"-u Evrolige, srpski srebrni reprezentazivac sa Mundobasketa rekao je da će "crno-beli" imati težak zadatak da ove sezone odbrane trofej regionalnog šampiona.

"Motiva uvek ima, energije takođe. Posle uspeha na Svetskom prvenstvu malo je došlo do emotivnog pražnjenja, ali kažem, glavom sam već ušao u novu sezonu i već se spremam da radim ono što se od mene očekuje i da pomognem svojoj ekipi da ispuni svoje ciljeve", istakao je Avramović, koji je nedavno na Tašmajdanu doživeo ovacije navijača crno-belih.

Dodaje da je Partizan prošle sezone napravio instant rezultat u Evroligi.

"Bili smo šesti, igrali sa šampionom Evrolige pet utakmica. Znamo kako smo izgubili, znamo šta se sve dešavalo i suspenzije i povrede.  ABA ligu smo osvojili. Ostoje da se napadne opet trofej ove sezone jer znamo da ono donosi sigurno mesto u Evroligi, ali kažem, biće svakako teža sezona nego prethodna jer je mnogo teže odbraniti nego osvojiti".

 

 

Osvrnuo se i na igru koju su do sada pružili novi igrači Partizana.

"To su sve novi karakteri, za njih je trener nov i sistem je drugačiji. Mi smo tu koji smo treću godinu ovde zajedno. Tu smo da im pomognemo da se što pre adaptiraju na novu sredinu, na trenera, na nove zadatke i na njihovu ulogu u svemu ovome".

Dodao je da je fenomenalna stvar što je Partizan do sada prodao 12 hiljada sezonskih ulaznica.

"Znamo koliki je Partizan brend u Evropi, ljudi iz sveta dolaze da gledaju Partizan i lepa se atmosfera pravi. Prava je sportska priča u pitanju i jedva čekamo da igramo u prepunoj Areni", zaključio je reprezentativac Srbije.