Evroliga

Džabari Parker po dolasku u Evropu i Barselonu: Želim da ostvarimo velike stvari

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.09.2023 16:20
Džabari Parker po dolasku u Evropu i Barselonu: Želim da ostvarimo velike stvari Guliver/AP Photo/Jon Durr

Košarkaš Barselone Džabari Parker izjavio je da želi da sa španskim klubom ostvari velike stvari.

Američki košarkaš je početkom avgusta potpisao ugovor sa španskim klubom do leta 2024. godine.

"Barselona je prilika u svakom smislu. Razgovarao sam sa nekoliko drugih timova, ali nisam osećao da su to mesta na koja moram da odem. Kada sam došao ovde, osetio sam se suprotno tome. Nemam godine za bacanje, želim da ovde ostvarimo velike stvari", istakao je Parker za Jurohups.

Njegova karijera je do sada bila puna uspona i padova, a te uspone obično su usporavale mnogobrojne povrede. Parker je izabran kao drugi pik na draftu 2014. godine od strane Milvoki Baksa, a jedno vreme je čak bio i prva napadačka opcija ispred Janisa Adetokumba i Krisa Midltona, što to bi čak neki i opravdali s obzirom na činjenicu o kakvom talentu je bila reč.

Parker je bio igrač neverovatnih atletskih predispozicija, svojim zakucavanjima oduševljavao je skaute i publiku u srednoj školi u svom rodnom Čikagu, a dobre igre preporučile su ga izuzetno cenjenom Djuk Univerzitetu. Tamo je takođe bio sjajan, a Milvoki nije oklevao i izabrao je krilnog centra, ali su se povrede kolena ređale jedna za drugom.

Barselona je iz predostrožnosti u ugovor stavila kaluzulu da ukoliko dođe do povrede, može da raskine ugovor sa Parkerom, koji se nakon godinu dana pauze vraća igri pod obručima.